Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009
6,6 164 tys. ocen
6,6 10 1 163938
6,2 38 krytyków
Parnassus
powrót do forum filmu Parnassus

Czy ten film będzie wyświetlany w Heliose,bo bardzo bym chciała obejrzeć?

minnie

W Heliosie na pewno, ale chyba zależy w którym. Dowiadywał się ktoś o Heliosa w Legnicy?

elenkaa

helios juz poraz ktorys mnie zawodzi bo nie graja tego w Rzeszowie ;/

CHUDYx

No nie mów!?
Bosz to mnie też już któryś raz zawiedzie:/

pitusmetallica

W Heliosie w Katowicach jest repertuar od 08.01 do 14.01. Dziennie puszczany 5 razy.

ocenił(a) film na 7
CHUDYx

):mnie też:(

CHUDYx

Mnie też zawiódł, chociaż dopiero pierwszy raz, ale to nieważne. Nie wiem jak tak popularny film można tak po prostu nie wyświetlić! Planowałam pójście do kina na ten film, a tu: nie ma! kurde...!

Jadwisia

rękoma i nogiema podpisuję się pod zawiedzionymi z rzeszowa :(

Jadwisia

dzwoniłam do Zorzy w Rzeszowie, po 22 stycznia będą wyświetalć "Parnassusa"!:D

ocenił(a) film na 6
elenkaa

To co mi odpisali kiedy będzie przedsprzedaż w Lcy

"Witam
Niestety ale na tą chwilę nie wiemy jeszcze czy będziemy grać ten film,

być może w późniejszym terminie.
Pozdrawiamy"

ocenił(a) film na 7
varfare

czyli póki co nie będzie w Legnicy?
świetnie ;<

ocenił(a) film na 8
varfare

Hej, jakbyście wiedzieli cokolwiek o Parnassusie w Legnicy (czy go grają czy też nie) napiszcie, proszę. Trochę do bani z Legnickim Heliosem... Z tego co widziałam to do końca stycznia nic nawet nie pisze by mieli wyświetlić ten film.

ocenił(a) film na 8
minnie

U nas w Olsztynie w Heliosie nie będzie. Za to w kinie obok- będzie
wyświetlany :)

ocenił(a) film na 7
Beltrami

w którym kinie obok? Helios to ogólnie ogromną głupotą i ignorancją się
wykazał...

ocenił(a) film na 8
Lilithrin

Na starym rynku w Awangardzie. Niestety nadal jest w zapowiedział, ale
myślę, że pod koniec stycznia powinni go puścić.
http://www.awangarda.olsztyn.pl/cogramy.php

Beltrami

I bomba, Awangarda jest tańsza i bardziej klimatyczna!!

zobaczy sie gdzie szybciej i wio!

ocenił(a) film na 8
Liriel_

Jednak Helios w Olsztynie będzie wyświetlał ten film. Już wyświetla!
http://www.heliosnet.pl/16,Olsztyn/BazaFilmow/Szczegoly/film/663

ocenił(a) film na 8
minnie

Ja na całe szczęście wybieram się pod koniec stycznia do Heliosa w Białymstoku. Ehh czekałem tyle na ten film xD

ocenił(a) film na 9
kenai

Wybieram się na początku ferii do Heliosa w Białymstoku (ul. Miłosza) :P

minnie

Chodziło mi o Olsztyn,ale już sprawdziłam. niestety,ale bedzie wyświetlany tylko w Awangardzie :(

ocenił(a) film na 8
minnie

No to się Helios postarał ;]. Cóż, a tak czekałam na ten film...

xaniax113

Wchodzicie na stronę Heliosa, wybieracie swoje miasto, repertuar i macie wszystko jak na tacy. ;-) Jak umiecie wejść na stronę Filmwebu, to z tym również nie będzie raczej problemu.

ocenił(a) film na 6
minnie

Awangard ma swój klimat, więc nie wiem czemu jesteś taka rozczarowana ;P

ocenił(a) film na 9
minnie

Nie no, super, widzę, że to nie tylko ja jestem oburzona. Tyle czasu czekałam na ten film, a tu dups-Helios, jedyne miasto w moim mieście nie wyświetla tego filmu. :/

House_of_Wolves

U mnie w Płocku nie tylko Helios zawiódł. NoveKino też nie wyświetla :( I gdzie ja to teraz obejrzę?

ocenił(a) film na 8
Akkarie

Ale masz problem. Jedź tam gdzie puszczają. Ja zasuwam 80 km żeby tylko obejrzeć ten film. Poddasz się bo u ciebie nie wyświetlają?

kenai

ja również z Płocka i jestem totalnie rozczarowana.
to nie jest takie proste dla każdego, niektórzy mają ograniczenia finansowe, żeby zachrzaniać 80 czy też więcej km do innego miasta.
ale ja chyba się skuszę.

cassidy007

Korzystajac z internetu przy okazji mozna sprawdzic repertuar interesujacego nas kina :> to nie boli :)

A ja jestem w Lublinie i paranassus jest ;P
CinamaCIty forever:D

ocenił(a) film na 8
aPosing

Napisałam do kina Helios w Olsztynie, czy będą grali film. Mam dla Was dobrą wiadomość! Parnassus będzie wyświetlany od 22 stycznia, lub od 29, a więc jeszcze trochę musimy poczekać. :)

kenai

Kolego-do kina się chodzi ewentualnie jeździ - kilka km w obrębie miasta. W sumie kina są dla nas a nie my dla kin. Skoro w mieście (Płock) mamy 2 kina wielosalowe i każde z nich (czasami nie zawsze) olewa widza-z powodu niegrania tego filmu-to jest rozwiązanie-poczekać z tydzień,dwa,góra trzy-może zaczną grać. Z drugiej strony bez sensu że w obu grają Daybreakers-czy oni myślą? Jedno kino mogło by wziąć tego Parnasusa. Trzeba napisać maila,zadzwonić. Szkoda że nie powstanie trzecie-może by poczuli konkurencję-miało powstać nie powstanie. Jeśli by grali ten film-to może bym się przeszedł-ale wiecej niz kilka km jechał nań nie będę. Po prostu film jak film-i brak szacunku dla potrzeb widza w obu instytucjach. I wyraźnie brak bata w postaci trzeciego-silniejszego gracza (CC) który z jakichś powodów nie powstanie. I kropka. Pewnie za mało kopii na kraj-a niektóre sieci są za mało silnymi graczami lub dyrektorzy są za mało operatywni-i tyle.

michaln1977

No to z Heliosa mi napisali...
"Witam !
Przykro nam ,ale nie gramy tego filmu."
Płock to wioska :-( Dobrze, ze choć Przedwiośnie puściło Dom Zły - SZACUNEK!!! Podobno Przedwiośnie miało mieć jakiś ambitniejszy repertuar, ba...mają nawet ikonkę "kino konesera" - szkoda, że się nie przydaje. A przecież to chyba nie jest jakiś bardzo niszowy film...szkoda słów.

gohag74

Wieści z płockiego Przedwiośnia - "Może po 29-tym, ale nie obiecuję" ale to już zawsze coś :-)

gohag74

No mimo wszystko z płockimi kinami nie jest wcale źle-Przedwiośnie często miewa ambitniejszy repertuar,i to nieraz zdarza się Heliosowi od czasu do. Nie można mieć wszystkiego od razu-a jeśli film jest wart tego-to i można miesiąc poczekać. W obu kinach zdarzyło mi się zobaczyć sporo dobrych i wartościowych filmów-tak więc brak jakiegoś nie do końca upoważnia do jeżdżenia jak po łysej kobyle. Nie wszędzie grają wszystko i o czasie.

michaln1977

Jestem jak najdalej od "jeżdżenia" - ale jest jakiś niedosyt. A jak na razie nikt nie zapowiada Parnassua - poza nieoficjalnymi informacjami od obsługi. Wiem, i tak jest rewelacja po czasie kiedy w ogóle nie było kina z prawdziwego zdarzenia - nie licząc "Charliego". Zaczekać to nie problem, ale nie każdy ma możliwości bujnąć się do innego miasta. Jeśli zostanie tak, że Parnassus przegra z "zombielandem" - czy jak mu tam to trochę się podłamię. Trzymam kciuki za Przedwiośnie.

gohag74

YES! YES YES! Zwracam honor!!! W Przedwiośniu od 29-tego. Jest w zapowiedziach!!!! Tadam!

michaln1977

A czy CC nie miało być w Mostach? Wiadomo, że nie będzie? Fakt, że czasem patrząc na wypełnienie sal mam wątpliwości, czy trzecie kino ma szansę się utrzymać, nie licząc hiciorów typu Avatar.

gohag74

Dokładnie. Miało być a nie będzie-już o tym pisano.Miałoby CC sens jako kino np zamiast Heliosa-do którego nie można się czepiać za to że nie jest CC,ale nie jako trzecie już kino. Tak więc jest ok mamy 9 sal w mieście,kolejne juz się nie opłacają. A na film rzeczywiście można poczekać-bo i tak nie wszystko można zobaczyć od razu-więc nie jest źle-i film w zapowiedziach na stronie NK Przedwiośnie widać od 29.I.

michaln1977

Byłam, widziałam, nadal myślami jestem w kinie. Szacunek dla Przedwiośnia za gust. I ciągle mi jedna piosenka chodzi po głowie..."tylko nie każ mi wybierać, bo jeszcze wybiorę źle..."

ocenił(a) film na 5
minnie

W opolskim Heliosie jest.

ocenił(a) film na 8
minnie

W gorzowskim heliosie nie grają tego filmu :(

ocenił(a) film na 7
minnie

w Radomiu niestety nie ma...
epic fail
<za krótki>

ocenił(a) film na 6
olkaviernes

w Radomiu co drugiego filmu nie grają więc sie nie zdziwiłem...;/

użytkownik usunięty
Spaniell

będę go jeszcze puszczali przez ferie? bardzo chciałabym go zobaczyć, ale teraz brak czasu mi nie pozwala :/

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

nie będzie w radomiu? no super... O, nie wiedziałam, że ma powstać multikino ;)

minnie

Dołączam się do zawiedzionych Heliosem w Rzeszowie :-)

ocenił(a) film na 9
basia17a

niech się wypchają xD w Zorzy są tańsze bilety xD

innertia

w Radomiu jednak grają tylko o jednej porze.Trochę szkoda:(