Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009
6,6 164 tys. ocen
6,6 10 1 163937
6,2 38 krytyków
Parnassus
powrót do forum filmu Parnassus

Kazdy kto pali musi na niego isc... juz tlumacze dlaczego.

Jak powszechnie wiadomo po bace jest "rozkmina".. rozkminiasz wszystko.. Ludzi, zachowania, sytuacje, gesty - wszystko co sie widzi.
Upalilem sie z kolezanka przed kinem i poszedlem na ten film. I bylo zajebiscie.

Nic nie moglo mi sprawic wiekszej frajdy jak ogladanie ludzi ktorzy wchodza w swoja rozkmine.... za tym lustrem jest wyobraznia, ta wyobraznia to rozkmina. Musiscie sie upalic i sami to obejrzec... Ja pale juz bardzo dlugo dlatego moge troche lepiej to lapac niz Ci ktorzy dopiero zaczynaja ale nawet im to sie bedzie bardzo podobac.

Polecam 9/10 !!!!

ocenił(a) film na 6
fifa114

"Przepraszam bardzo. Którędy do Bakubakowa? Tam gdzie ten user stoi? Dziękuję bardzo."

Proponuję zamieścić na NK zdjęcie własnej plantacji.

ocenił(a) film na 8
fifa114

Niestety nie mam jak pójść z bakubaku,ale obejżę tak w domu na DVD.Pozdro dla Cebie i wszystkich Zielonych .LEGALIZE IT :->

ocenił(a) film na 2
fifa114

to chyba jedyny stan, w ktorym ten film sie moze pdoobac...

ocenił(a) film na 10
fifa114

przecież to prowkokacja
.........................
.........................

ocenił(a) film na 7
erea

chyba chory jesttes stary. Po twoim poscie wiem ze nie jarasz... a jak nie jarasz to nie masz sie tu co odzywac. Wszystkim wam piora mozg... po trawie wszystko jest prawdziwy... To co wy teraz widzicie to mit. Jak zapalicie bedziecie wiedzieli kto i co was otacza, kim powinniscie byc... poznacie prawde o sobie i swoim zyciu.

Trawa was odkrywa :)) nie zrozumiecie jezeli nie palicie.

A film swietny ;D najpierw bylem ze szmula (zjarany) a pozniej zabralem kolesia zeby mu to pokazac i tez sie zjaralismy haha

ocenił(a) film na 10
fifa114

jaram, bywa że jaram
ale już jak sobie zajaram, to mam dużo ciekawsze jazdy

ocenił(a) film na 8
fifa114

Być może po moim poście również jako ekspert stwierdzisz, że nie jaram, nieistotne, nie zamierzam wyprowadzać z błędu. Aleee....szkoda, że aż do tego stopnia popieprzyło Ci się w mózgu, że "realnie" świat potrafisz odbierać JEDYNIE po jaraniu. Może palisz dłużej, może nie, to nie licytacja, ale nie przyjmowanie świata na trzeźwo musi być okropne. Alkohol, trawa, grubsze dragi, wszystko jest dla ludzi tylko bez tego wszystkiego też da się myśleć i odbierać codzienność. Gorzej jeśli ktoś bez którejś z tych rzeczy nie potrafi myśleć, funkcjonować, żyć... Dorośniesz- może zrozumiesz.

ocenił(a) film na 7
kaziulka4

Baranie zobacz do moich ulubionych i filmow na 10/10 i powiedz ze nie potrafie ocenic filmu na trzezwo. Nie palisz wiec nie wiesz o czym piszesz a piszesz tak jak bys wiedzial wszystko. A o zyciu wiesz gowno... masz mnie za cpuna bo jaram. Ja mam Ciebie za kretyna bo myslisz ze bez baki nie jestem normalny. Ty nawet nie wiesz co ja zauwazylem dzieki trawie a uwierz mi koles z tego co mowia w moim otoczeniu nie naleze do ludzi glupich. Na codzien potrafilem doceniac sztuke i piekno, docenic dobry film ktory jest naprawde wartosciowy. Dzieki trawie widze to czego nie widzialem wczesniej a ty o zobaczeniu tych szczegolow i o takim zrozumieniu filmu morzesz pomarzyc. Nie wierzysz ale ja to wiem :))

użytkownik usunięty
fifa114

No to żal mi ciebie że musisz ćpać żeby zrozumieć film.

ocenił(a) film na 7

jestes ignorant - typowy gosc po praniu mozgu przez policje i sluzby majace na celu zniechecic ludzi do trawki :)

Do wszystkich - nie zazywam zadnych ciezszych narkotykow wiec nie nazywac mnie cpunem. Palacze i Alkoholicy

ocenił(a) film na 8
fifa114

fifa - do tego typu wrażeń polecam abyś obejrzał jeszcze jedno dzieło Gilliamia - Las Vegas Parano ;)

ocenił(a) film na 8
Asik7774

dziwnym filmem jest las vegas.... nakręcone tak że do nie moge zrozumieć go do teraz

ocenił(a) film na 9
Asik7774

koniecznie sie ujaraj na las vegas parano...

ocenił(a) film na 10
Asik7774

o tak tak tak! to po zielsku jest nieziemski film :D

użytkownik usunięty
fifa114

Oj żałuję teraz że ja tego nie zrobiłem. Pewnie wtedy oceniłbym na 9/10 lub 10 a tak ledwo naciągane 6/10 musiałem dać.

heh, no to fajnie gościu masz że musisz brać narkotyki żeby zrozumieć film :] współczuję, lepiej obejrzeć na trzeźwo i go zrozumieć, niż wspomagać się używkami

ocenił(a) film na 7
Maniek_39

jestes ignorant - typowy gosc po praniu mozgu przez policje i sluzby majace na celu zniechecic ludzi do trawki :)

ocenił(a) film na 9
fifa114

Jak tylko wyjdzie na DVD, to też zjarany go oglądne.
Palenie jest bardziej pozytywne niż alkohol czy papierosy, dlatego zakazane.
Cała ta gadka o przechodzeniu z nich do cięższych drug'ów, to tak, jakby uzależnieni od twardych nie pili, albo nie palili szlugów przy okazji. Wyłuskane ziarna z konopii są zajebiście pożywne, a białko z konopii lepiej przyswajalne niż jakiekolwiek inne. Jadę na tym i polecam wam. Zdemonizowali zioło i blokują nam dostęp do tej świetnej rośliny.
I WANT MY FREEDOM BACK! FREEDOM TO CHOOSE! LEGALIZE IT!!

ocenił(a) film na 9
fifa114

Ja nigdy nie ćpałem i jakoś mi się podobał ten film.

ocenił(a) film na 7
zenji_yamada_nihon

palenie baki to nie cpanie :) to roslina... nie narkotyk

fifa114

Kokaina też roślina :D

ocenił(a) film na 8
aronn

zgadzam się, filmy Giliama najlepiej oglada się po spaleniu batata :D ... 12 Małp, czy Las Vegas Parano te, filmy to ogromna FAZA! którą najlepiej się odczytuje na bani, zresztą jest w jego filmach wiele wlasnie takich uśmieszków do ludzi którzy wiedzą o co chodzi :D ...

Parnassus to pozycja owobiązkowa, ja jeszcze nie widziałem, ale ... to się zmieni :D

pozdrawiam, ludzi w temacie xD

ocenił(a) film na 7
fifa114

jak jesteś za głupi żeby zrozumieć bez jarania :)

fifa114

"Wszystkim wam piora mozg... po trawie wszystko jest prawdziwy... To co wy teraz widzicie to mit. Jak zapalicie bedziecie wiedzieli kto i co was otacza, kim powinniscie byc... poznacie prawde o sobie i swoim zyciu.

Trawa was odkrywa :)) nie zrozumiecie jezeli nie palicie.
"

Nie wiem , czy to czasem nie jest najbardziej idiotyczny wpis jaki czytałam na tym forum.Aż niesamowite że to nie jest prowokacja.