Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009
6,6 164 tys. ocen
6,6 10 1 163937
6,2 38 krytyków
Parnassus
powrót do forum filmu Parnassus

Film 1209 głosów średnia 9,52 (arcydzieło) i 88 miejsce w top świat. Jak tak dalej pójdzie to będzie jeszcze na 1 miejscu a wtedy będzie można już z całą pewnością uznać że to koniec filmwebu

ocenił(a) film na 6
Joker_27

Pamiętajmy jeszcze o Avatarze (9.29 już przy 968 głosach) Jednak myślę, że
jak tylko wejdą do polskich kin to szybko im obu spadnie średnia.
I biorąc tylko TOP 100 pod uwagę, to już dawno powinien być koniec filmwebu
:) a na razie końca nie widać :)

ocenił(a) film na 9
jacekr

Mówicie wszyscy, że koniec FilmWebu. Że oceny złe. Ale co zrobicie, sami o tym decydujemy. Ta strona jest dla użytkowników, więc nie ma co narzekać na to, że ludzie oceniają po swojemu.

bercik324

Wszytko byłoby w porządku, gdyby było tak jak mówisz. Mi wydaje się, że obecnie jest tak, że ktoś masowo zakłada konta i głosuje na jeden film, żeby go wypromować w takich serwisach. Według mnie powinna być możliwość podejrzenia, kto i kiedy oddawał głos na dany film.

filmus

DOKŁADNIE!
Przecież to jest wyraźne działanie dystrybutora, 1000 kont dla kogoś dysponującego milionami na dystrybucję to jest nic. A reklama niesamowita. Później na plakatach "Według użytkowników filmweb film oceniony jako arcydzieło" jak oni teraz już reklamują ten film jako najbardziej oczekiwany film 2010 roku :(

polo_2

A mi to nie przeszkadza niech sobie parnassus będzie i na miejscu 1 ale neich będzie tam sprawiedliwie a tak jak 2.5/3 osób które go oceniły jeszcze go nawet nie widziały bez sensu

ocenił(a) film na 6
Joker_27

No, dokładnie, a inni userzy jak zobaczą tak wysoką ocenę to będą specjalnie zaniżać i dadzą np. 6/10, a w rzeczywistości będą uważać ten film za arcydzieło.

ocenił(a) film na 5
Joker_27

Film Web w konwulsjach. ;/

całe top100 jest takie komercyjne, bez duszy.
Gdzie się podziała klasyka?

Purplecuckoo

Dobrym pomysłem na TOP100 byłoby właśnie wprowadzenie jeszcze jednego ograniczenia np do TOP100 może wejść tylko film min 6 miesięcy po premierze w Polsce, albo i 12 miesięcy żeby nie napędzali też sztucznie popytu na DVD.

polo_2

albo żeby wejść do TOP100 w pierwszym roku po premierze trzeba by uzyskać nie 1000 a 10 000 głosów.

ocenił(a) film na 7
Joker_27

Hahaha...przy założeniu że rzeczywiście firmy promujące filmy wynajmują ludzi do podbijania miejsc w rankingu, to władze nic z tym nie zrobią. A to dlaczego? Bo sami mogą dostawać za to jakiś procencik ;). Fajnie nie?

ocenił(a) film na 6
Xeloss

sorry, ale nie sądzę, żeby jakikolwiek dystrybutor wynajmujował ludzi, żeby
podbijali rankingi. A nawet jeśli (w co wątpię), to myślę, że nie ma to
wielkiego wpływu na rzeczywistą średnią. Gorszym problemem są ludzie,
którzy nie oglądając filmu, ale widząc, że gra tam Ledger i Depp dają 10
tylko ze względu na nich. Co chyba jest dość częstym zjawiskiem. Niestety
:/

ocenił(a) film na 6
jacekr

to znowu ja. :) miało być - wynajmował :)

ocenił(a) film na 6
jacekr

Ale przecież wiadomo, że przy 7-8 tys. ci którzy podbijają ocenę nie mają większego wpływu, bo ocena zmieni się max. kilka dzieisątych

użytkownik usunięty
Yeety21

Szanowni Panowie film miał premierę pół roku temu na oceanem;) jest już w sprzedaży DVD z filmem więc można go pobrać z sieci spokojnie;). Myślę że jednak większość głosów została oddana już po seansie;D , i tutaj zawsze przychodzi mi myśl do głowy ; jak można ocenić film nie oglądając go?:D

Joker_27

to przez to ze Tonego gra Ledger, filmu wiekszosc nie ogladala bo jak? jest jakas kinówka ale to lipa. jak ludzie to obejrza to spadnie do 7.8 bo wytlumacznie mi jak film fantasy moze byc arcydziełem

m313

O tu to akurat się nie zgodzę. Film fantasy może być arcydziełem, choćby Władca Pierścieni

Joker_27

Mi się wydaje że ten film po premierze w Polsce spadnie na dalekie miejsce, wejdźcie na imdb.com i zobaczcie ocenę tego filmu i ilość głosów ten film ludzie oceniają po obsadzie.Na Filmweb dużo jest ludzi ,raczej dzieci co mają neta i im się jakiś film spodobał i chcą zaszpanować w grupie.Dlatego Ojciec Chrzestny II tak spadł , Dawno temu w Ameryce też się straciło a pnie się w górę jakiś Resiten Evil.Ja sam mam 13 lat ale mnie fascynują filmy dobre i na nie patrzę a znam takich ludzi co by 24h oglądali jakieś strzelanki.

Joker_27

1312 głosów w tym mój :-P bo... tego... moim zdaniem film, w którym gra Lily Cole jest arcydziełem... bo Ona jest najpiękniejsza na caaaaaaaałym świecie, a jak na angielkę, to już wogle. I nie czepiajcie się!!!
A tak poważnie to, są święta... i trza się do tego wszystkiego zdystansować. Myślę że administratorzy, mogliby spokojnie włączyć drugi licznik głosów po wejściu do kin, albo licznik głosów, od użytkowników forum z większym stażem.

Joker_27

nie zgodze sie, nie zaglosowalam, filmu nie widzialam ale chce go zobaczyc bardzo, wierze w tego rezysera i wiem ze nie robi tandety,a na reklame jak najbardziej zasluguje, nie jest to kolejna beznadziejna sensacja czy film romantyczny, nie badzcie az tak krytyczni ludzie, a moze 9.5 to sprawiedliwa ocena, tez lubie klasyki, czesto do nicj wracam ale tez chce zobaczyc cos co warte jest zobaczenia, mam nadzieje ze tez dam 10 i to nie ze wzgledu na deppa czy ledgera, na alicje w kraine czarów Burtona tez wyczekuje a jak mi ktos powie ze to bedzie kupa i ze jak bedzie w top 100 to sie pochlasta to niech to zrobi. yow

użytkownik usunięty
Joker_27

A do tego niestety ten film jest naprawdę zły... Cóż wiele osób nadal wierzy i stąd taka ocena bez oglądania, ale sam reżyser przed pokazem filmu na camerimage z rozbrajajaca szczeroscią poprosił wiedzów o obnizenie swoich oczekiwań względem filmu :)))

Powinno być zablokowane oddawanie głosów na film który nie miał jeszcze premiery.

Śmiech na sali, dużo filmów które są w top naprawdę na to zasługują np. filmy z lat 70 i 80 (np. Ojciec Chrzestny, Łowca Jeleni )skoro ktoś o nich pamięta i chce do nich powracać po 30 latach to o czymś to świadczy a tu taki film z 2009 roku już w czołówce, ciekawe czy za 10 lat ktoś o nim jeszcze będzie pamiętał. pozdro

Joker_27

ten, premiera na świecie już była także możliwe, że ci, którzy zagłosowali już to widzieli.