Najlepszy film tego roku! Pokręcone, zagmatwane i nieprzewidywalne widowisko. Świetna rozrywka.
nieprzewidywalność filmu to jeszcze mało ;),
ja mam za to mieszane uczucia - nie mogę powiedzieć, że się nudziłem, ale jak dla mnie trochę zbyt abstrakcyjny - nie rzucił mnie na kolana, choć na pewno warto obejrzeć.
Ja też jestem zachwycona tym filmem!! Jeste poprostu cudowny!! Ale nie mówmy że najlepszy w tym roku bo jeszcze "Alicja w kraine czarów" będzie ;D nie mogę się już doczekć
Ja też jestem zachwycona tym filmem!! Jest poprostu cudowny, wspaniały...ale nie koniecznie najlepszy w tym roku bo będzie jeszcze "Alicja w krainie czarów" ;P
Byłam na pokazie przedpremierowym i muszę powiedzieć, że mi się podobało. Momentami nieco chory, zabawny i ciekawy film. A każda przemiana Tony'ego to perełka. Od krótkiego występu Deppa (ach, te jego miny), przez Farrella i Lowa, do samego Ledgera. No i diabeł :D
Jestem świeżo po seansie ... Według mnie film jest zajebisty! zasłużone 10/10!
wspaniała gra Ledgera i Deppa
Początek trochę nudnawy ale potem się rozkręcił i 2 godziny minęły jak 5 minut.
Wspaniały pomysł na film :)
Nie pozostaje mi nic innego jak gorąco polecić !
Czyżby Muranów i filmwebowy pokaz przedpremierowy? ;)
I ja tam byłam i miód (z ekranu płynący) piłam!
Baśniowe obrazy, świetne role, piękny film, choć w moim przypadku nie obyło się bez kilku zgrzytów.
Nie mniej jednak gorrrąco polecam - szczególnie fanom nieposkromionej wyobraźni Gilliama, którzy już sporo z nią mieli do czynienia (kłania się 'Kraina traw' [choć to adaptacja], 'Jabberwocky' czy 'Brazil', o baronie Munchausenie nie wspominając). Od wczoraj rozglądam się za nadjeżdżającym rozklekotanym wozem, który będzie sprawiał wrażenie że zaraz rozsypie się na zakręcie.. Wiem, że w nim czai się cuś pięknego ;)
O tak, Muranów. :) I przyznam rację KAOS_79, na początku i mnie nieco nudziło, ale gdy się rozkręcił byłam zdziwiona, że to już koniec.
byłem widziałem i jak dal mnie słabo strasznie:/ myslalem ze bedzie cos lepszego.
zależy czego wymaga widz. jedni lubią to drudzy tamto. dla niektórych niektóre rzeczy są niezrozumiałe (nie mówię tu złośliwie). wiem coś o ty, bo jak miałam 14 lat i brałam się za filmy typu Ojciec Chrzestny... to dla mnie był gniot jak nie wiem co. Z czasem człowiek dorasta i inaczej na to patrzy. nie wiem jaki jest ten film, idę dzisiaj na 19:30 i mam nadzieję, że się nie zawiodę. pozdrawiam