W kinach raczej na pewno film sie nie pojawi. Za to bedzie w telewizji- stacja Polsat wykupiła wyłączne prawa w Polsce na emisję. A kiedy puszczą go na antene po raz piewrszy- tego pewnie nawet oni nie wiedzą.
Pozostaje nam cierpliwie czekać.
Nie wiem czy to było pisane dla jaj. Tak czy siak większej bredni dziś nie czytałem.
Jeszcze nie było premiery kinowej, będzie 16 października. Na razie obraz pokazywany jest tylko na festiwalach.
Czyli w sumie nic nie wiadomo ;D
kaædy podaje co innego. Wiéc nie pozostaje nam chyba nic innego jak tylko czeka©. I zobaczy© co sié okaæe ;)
Nic nie wiadomo oby była w polsce premiera. Nic nigdy nie wiadomo z tym krajem :/ albo premiera opóźnina o 5 miesiecy, albo w ogóle nie wyjdzie w polsce eszsz te nasze "wspaniałe" państwo
Ja tylko mówie co widziałem i słyszałem. Mówili o tym filmie jakich czas temu w programie informacyjnym w związku z festiwalem w Cannes chyba na Polsacie. A skoro tak mówili, to tak powinno być (zwykle). Tak czy inaczej prędzej czy później film do Poslski zawita i to jest pewne.
- <\/> -
jacy obywatele - takie państwo... nie wiem jak ktoś ma czelność narzekać na ten (racja, zawirowany) kraj kiedy jest tak ignorancki, ze jego nazwe pisze z małej litery...
tyle ode mnie...
Premiera 22.05.09 była w Cannes z tego co się orientuję, a USA ma być jakoś pod koniec tego roku, a w Polsce na początku stycznia.
W Polsce będzie premiera internetowa kilka dni po tym jak się pojawi w USA. Potem ktoś zrobi napisy i mniej wymagający będą mogli obejrzeć. Bardziej wymagający co do jakości będą musieli poczekać aż pojawi się DVD w stanach.
a ja mam nadal nadzieję, że puszczą w kinach :]
przecież ten film można sprzedać! ostatnia rola Ledgera przecież... i takie gwiazdy...
Każdy chce zarobić tym bardziej w Polsce chcą zarobić na tak dobrym filmie.
Z chęciom poszłam bym na ten film Johnny słodko wygląda.
jak nic polski dystrybutor popiera piractwo nie dając widzom tego co chcą, więc..? idę poszukać na torrentach :]
Co do torrentów - pewnie pojawią się po premierze na świecie, takiej ogólnodostępnej - z tego co wiem, film był na festiwalu w Cannes i gdzieś tam jeszcze, a nie słyszałam nic o wyciekach:)
"Dr. Parnassus will be released in the UK on October 16, 2009." źródło: http://imaginariumofdrparnassus.com
Można też znaleźć na tej stronie informacje w komentarzach co do premier w inyych krajach.
Stopklatka twierdzi, że polska premiera odbędzie się 8.01.2010 (http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=35328). Wiadomo, że dystrybutorem filmu jest Gutek Film - na stronie Plejada.pl ostatnio pojawił się zwiastun "IoDP" z adnotacją Gutek Film; to samo jest napisane na Stopklatce, jednakże na stronie Gutek Film ani widu ani słychu w zapowiedziach :P
Jestem wręcz przekonana, że film wyjdzie w polskich kinach. Za nic w świecie nie obejrzę go w opcji torrentowej, jeśli jest duża szansa na zobaczenie tego obrazu w kinie.
Tyle ode mnie, pozdrawiam!
no oczywiście : cudowny film, świetni aktorzy [Johnny Depp, Heath Legder], zwłaszcza że tego drugiego to ostatnia rola, ale w naszym kraju nie będzie puszczony w kinach z tego co tu czytam. Tylko niech mi ktoś odpowie na pytanie : dlaczego ? bo ja tego nie potrafie zrozumieć. Osobiście jestem wielką fanką Johnnego Deppa i zależy mi żeby zobaczyć każdy film z Johnnym Deppem. Mogłabym to zobaczyć po angielsku, jeśli gdzieś bym znalazła, umiem dość dobrze angielski ale nie aż tak żeby wszystko zrozumieć. Dlatego będe czekać. Może sie pojawi..w telewizji, kinie, obojętnie, byle było.
zanim pojawi sie, oficjalnie, w Polsce, pojawi sie w sieci zwanej I...net. Je..ac dystrybutorów. Dostają to- na co zaslugują.
nie no nie licze [moze za 10 lat] ale jestem taka zdesperowana ze nie wiem co robic, a telewizja to byla tylko taka luzna propozycja xD
za małą opłatą ? xDD
światowa premiera dopiero 16 X, no to w Polsce możemy sie jej spodziewać za jakieś pół roku, jeśli w ogóle :/
Z taką obsadą, to się raczej doczekamy (większość filmów z Johnny'm mamy
przyjemność oglądać)
8 stycznia??!! A potem znów będą mówić jak to piractwo się w naszym kraju szerzy bo większość ludzi obejrzy film jak tylko pojawi się w dobrej jakości na sieci. No cóż. Sami sa sobie winni taką polityką traktowania widza.
taki nasz marny los, no nic zostaje nam piractwo albo cierpliwosc, ja moze jak znajde to sciagne, ale do kina i tak na pewno sie wybiore :D
Jeśli podana data na filmweb czyli data premiery: 2010-01-08 (Polska) to są chyba jakieś żarty - jeśli taka jest data premiery to ... brak słów poprostu /
Na pewno się pojawi, tylko że data premiery kinowej szybko może okazać się datą premiery na DVD. Ci wszyscy (m.in. ja), którzy chcieliby jednak ten film zobaczyć na dużym ekranie i zainwestować w i tak drogie bilety po to żeby w pełni cieszyć się jego klasą raczej nie będą wtedy zadowoleni, chociaż "lepszy rydz niż nic" :/
Ten film posiada taka obsade - zapowiada się nieźle - no i ostatni film w którym można zobaczyć Heath'a Ledger'a , dobra reklama może zdziałać cuda lecz jak widać polscy dystrybutorzy nie chcą zarabiać na dobrych filmach a gra tu m.in. Johnny Deep , Jude Law , Colin Farllel - tymi postaciami można go świetnie zareklamować nie sądzicie przecież ludzie bardzo często chodzą na film ze względu na obsade.
A tak apropos ja mam już dość tych polskich romantycznych komedii ile można ...
I tak nie jest znowu tak tragicznie. Odlot i Wrota do piekieł już pojawiły się na DVD, pierwszy od niedawna jest u nas w kinach, a drugi dopiero w grudniu. W dodatku zrezygnowano u nas z dystrybucji Gdzie mieszkają dzikie stwory, więc to i tak cud, że Imaginarium pojawi się u nas.