Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009
6,6 164 tys. ocen
6,6 10 1 163937
6,2 38 krytyków
Parnassus
powrót do forum filmu Parnassus

Powiedzcie mi jak mozna oceniać film nie oglądając go wcześniej... Owszem też mam nadzieje, ze będzie bardzo dobry itd, ale wstrzymam sie z ocena do momentu, aż go obejrze i będe mogła wyrazić swoja opinie, wam też to radzę, a narazie możemy sobie pogdybać jaki będzie i na ile go chcecie ocenic, ale w postach a nie bezmyslnie stawiając oceny przed premiera!!! litości...

xxx_55

Widziałaś kiedy ten film wyszedł na świecie? Pół roku to spory kawałek czasu, powiem Ci - uwaga ciekawostka! - że kin na świecie nie pozamykali. A poza tym w necie już jest dostępna wersja tego filmu. Więc o co ci chodzi?

ocenił(a) film na 7
Dances_with_Life

A ja uważam że na ten film oddają głosy dziewczynki zakochane w Johnnym i zmarłym Ledgerem, nie widząc filmu na oczy, podobne było z Wrogami Publicznymi zanim film wszedł do polskich kin miał średnią przeszło 9 a teraz 7,5. Nie wiem jaki jest film a jakoś nie chce mi się wierzyć że 95 % osób zachwyciła się tym filmem, szczególne że nie widzę zbytnio opini na temat tego obrazu.

ocenił(a) film na 6
Dances_with_Life

Zgadzam się całkowicie z poprzednikiem choć jest małe ,,ale" owszem w necie sa dostepne wersje tego filmu ale z tego co zdarzylm sie zorientowac to te w dobrej jakosci to tylko wersje franuskie i Hiszpańskie nie doszukałem sie ładnej wersji Angielskiej więc watpie by wszyscy Ci co niby obejrzeli film ogladali go w tych językach polowa ocen to oceny na podstawie zwiastunów

Wartownik

Mówicie jakby tych głosów było z 10000 albo więcej. To raptem 1300 z kawałkiem, a uwierzcie mi po pół roku to wcale nie jest dużo. Nawet jak na zagraniczną premierę. Owszem są idioci, którzy oceniają filmy przed obejrzeniem, ale to takim trzeba tylko współczuć. Pocieszyć może nas tylko fakt, że przy każdym filmie tak jest. Mogę się założyć, że na przykład takiego "Avatara" oceniło mnóstwo osób chociaż filmu nie widziało w ogóle... Niestety, ale to jest portal ogólno dostępny i trzeba się z tym liczyć. Powiem szczerze, że moim zdaniem mogliby wprowadzić jakąś opłatę aktywacyjną (smsową) przy zakładaniu konta. Oczywiście nie dużą, ale zawsze odstraszyłoby te dzieci, które piszą różne głupoty. Wiem, że to kontrowersyjna propozycja, ale moim zdaniem podniosła by ona poziom tej strony o baaaaardzo dużo. Wiecie na przykład 2,44zł za założenie konta itp. Niby nic przełomowego, ale jednak wiele niepotrzebnych osób zniknęłoby z FW.

Dances_with_Life

hah dziekuję za tak cenna uwage, iż kin na świecie nie pozamykali, ale muszę Cie rozczarować, tak podejrzewałam ;) Zresztą moja wypowiedź skierowana jest do ludzi, którzy oceniają a nie widzieli, a jestem pewna, że z tych głosów ponad 60% właśnie pochodzi od takich osób. A o co mi chodzi, o to, żeby głosy były przemyślane i dodawane po obejrzeniu filmu a nie na podstawie obsady czy zwiastunów.

xxx_55

60% a może 59% lub 17,5% ??? Nie wiesz tego, więc przestań pieprzyć i podziękuj osobie, która jako pierwsza Ci odpowiedziała. Film oglądałem prawie pół roku temu i już nawet nie pamiętam o czym jest.

ocenił(a) film na 8
xxx_55

Nie wiesz jaki % oceniających widziało film za granicą... A nie od dziś wiadomo, że Polaków "sporo" jest na obczyźnie.

ocenił(a) film na 9
xxx_55

Ja się zgadzam z tym, że niektórzy ludzie to świry. Nie oglądali, a ocenili. Mało kto z tych osób go obejrzał, a jest na 54 miejscy w top...
To jest aż straszne! Ok, wierze w to, że film będzie świetny, itd. ale czy jestem tego pewna na 100%? Nie...
Na razie bardzo bym chciała go obejrzeć, ale poczekam do premiery w kinie, chcę to zobaczyć na dużym ekranie ;D
Potem dopiero ocenię czy zasługuje na uznanie, czy nie szczególnie ;)
OPANUJCIE SIĘ NIEKTÓRZY...

Osoba_bez_imienia

A wy myślicie że ci co oceniali ten film to dostali go w sposób legalny? Założę się że 90% luci którzy go tu oceniali to ściągnęli ten film z internetu albo kupili na giełdzie u pirata

frycek49

*ludzi ...

za krótki <br/>za krótki <br/>za krótki <br/>
za krótki <br/>za krótki <br/>za krótki <br/>

ocenił(a) film na 6
frycek49

A co masz do piratów nie kazdy moze ma tyle siana zeby kupowac filmy itp wiec woli se sciagnac z neta fakt ze branża filmowa w ten sposob traci ale nie martw sie i tak zedrą z Ciebie kase w inny sposob chociażby taki ZUS-ik :)

Wartownik

A nauczysz się może czytać ze zrozumieniem? Czy ja mówiłem tu gdzieś że piractwo jest złe itp? Nie! Więc z laski swojej nie wyskakuj mi tu z takimi tekstami.

frycek49

Założe się, że na pewno dużo więcej osób oceniło film PO obejrzeniu chociażby w sposób nielegalny, bo może nie każdemu sie chce czekać aż łaskawie Polska po roku czasu zdecyduje się wpuścić film do kin do tego reklamując że to "największe współczesne dzieło", które w innych krajach zostało już dawno puszczone, a nawet zdjęte z ekranów kin. Ubolewam nad tym z całego serca, że jesteśmy tacy zacofani ;/

xxx_55

przecież to oczywiste jak film jest w internecie to już całe mnóstwo ludzi obejrzało, głosów w ciemno może być 100 czy 200, ale bądźmy powążni, na pewno nie 60%

ocenił(a) film na 8
sten44

Na pewno sporo osób ściągnęło tego pirata, ale jest to nędzny TS, w dodatku z rosyjskim lektorem. Nie ma jeszcze releasu anglojęzycznego, na który sam czekam. Trudno wystawić adekwatną ocenę na podstawie takiej wersji filmu. Stąd wniosek, że lwia część głosów została oddana na podstawie trailera, obsady i plakatu. :)

sab1970

Zgadzam się, że ocenianie bez obejrzenia filmu jest bezsensowne. Ale: tak jak już kilka osób wspomniało - ileś tam osób oceniła po zapoznaniu się z piracką wersją, dobrą nie dobrą, ale zawsze jakąć. Po drugie (i najważniejsze moim zdaniem) gro osób (w tym ja) mieszka lub ma rodzinę poza Polską i jak jest poza granicami naszego wspanmiałego kraju - też chadza do kina (ja chadzam nawet jak jestem na wakacjach, przejazdem, jesli wiem, że premiera w Polsce będzie za jakiś czas), a mieszkając lub jedynie będąc chwilowo za granicą, tak się składa, że mozna wchodzic na Filmweb i oceniać...więc może też powściągnijcie swe opinie, bo tak naprawdę nikt nie wie jaki procent ocenia bez znajomości obrazu.