Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009
6,6 164 tys. ocen
6,6 10 1 163938
6,2 38 krytyków
Parnassus
powrót do forum filmu Parnassus

Każdy ma jakiegoś swojego ulubionego aktora, filmy z którym uwielbia oglądać - moim jest Johnny Depp!! A gra którego aktora zachwyciła Was w ,,Parnassusie" najbardziej!?!

KVA

Ja też lubię Deppa, ale niestety muszę przyznać, że w Parnasusie to nie była jego najlepsza rola.
Obawiam się, że większość pójdzie na ten film przez Heatha Ledgera, bo to ostatnia okazja żeby zobaczyć go w kinie.
Słabo, że promocja tego filmu jest wspierana właśnie tym faktem. Trochę to prostackie.

ocenił(a) film na 8
gangier21

Zgadzam sie z gangier21, że to rocge prostackie. Lubię Depp'a, nadaje się do takich ról, nie poszłąm na film, poszłam na Produkcję Gilliama.

ocenił(a) film na 10
KVA

Chociaż nie było go dużo, mnie najbardziej zapadła w pamięć rola Toma Waitsa.

erea

Dokładnie Waits rozłożył wszystkich na łopatki w tym filmie.

ocenił(a) film na 9
AlmostGreen

Tytułowy Doctor- Christopher Plummer- wielkie brawa! oraz Percy- Verne Troyer! Świetny duet:)

ocenił(a) film na 8
KVA

Szczerze przeszedlem sie do kina tylko i wylacznie z ciekawosci gry aktorskiej Ledgera i jego trzech kompanow (gdyz nie przepadam za fantastyka) pod tym wzgledem nie zawiodlem sie. Johny jak zwykle rewelka, collin i jude na poziomie, bardzo pozytywnie zaskoczyl mnie waits, a co do ledgera to taka 4 z minusem, spodziewalem sie czegos wiecej

nebhaem

Waits był tu GENIALNY, tyle mam do powiedzenia :D.

KVA

Mnie najbardziej podobał się Depp, ale niestety nie było go tu dużo i liczyłam na trochę więcej z tej strony :( Ledger nie pokazał się z najlepszej strony, a Wait był po prostu genialny :)

ocenił(a) film na 8
Cavaliers1324

Mnie zaskoczyła dobra gra Verne Troyera jako Perciego. Wczesniej grywał jakichś Mini Me czy Goblinów a tutaj dostał troszeczkę większą role i dał rade. Ledger b. dobrze jak zwykle ale w niektórych scenach zauważyłem duże podobienstwo w zachowaniu jakie miał w roli Jokera. Zwłaszcza w okolicach 56minuty filmu podczas rozmowy z Valentiną w zdaniu o policji. To skrzywienie typowe jakie robił Joker w Mrocznym Rycerzu heh.

ocenił(a) film na 7
em82

Waits, Ledger, Depp no reszta też nie gorsza, ale rzeczywiście jakieś to wszystko takie.. mógl byc lepszy ten film

ocenił(a) film na 8
maga89

A mi sie gra Colina Farella podobała, no i jeszcze tego goscia który diabla grał

ocenił(a) film na 10
KVA

Tom Waits jeśli chodzi o grę..
Johnny;ego Depp-a lubię, ale nie nie miał bardzo okazji się tutaj
wykazać swoją grą. Strasznie mało go było. To samo Jude Law, nawet nie
bardzo wiedziałem kiedy on był :P De facto Colin zagrał całkiem całkiem..

ocenił(a) film na 8
kamillo901

oczywiście, że Johnny. na równi z Waitsem.

tofikxd

A mnie bardzo podobała się Gra Lily. To nie aktorka, a mimo to gra na bardzo wysokim poziomie.

KVA

Też lubię Deppa, ale najlepszy według mnie w tym filmie był z pewnością Tom Waits.

risatta

Jestem fanką Johnny'ego Deppa, ale stwierdzenie, że był w tym filmie najlepszy i wykazał się najbardziej, jest nieco absurdalne. Jego rola była bardzo krótka, a grał trochę schematycznie, prezentując nam dosyć oklepaną mimikę i gesty, znane z innych filmów, w których występował. Nic zachwycającego.

Bezkompromisowo, Tom Waits był najlepszy. Po prostu świetny. Idealny diabeł, lekko cyniczny, z nutką ironii, popalający papierosy ze swej nieśmiertelnej cygaretki ;)

ocenił(a) film na 9
KVA

a mi właśnie najbardziej podobał się Ledger, za to Depp był całkiem przeciętny; postacie Antona i Valentiny(?) też miały coś w sobie

ocenił(a) film na 6
thomas_plock

Zdecydowanie najlepszy w filmie był Heath Ledger. Po raz kolejny udowodnił, że jest, był świetnym aktorem. Johnny Depp też spisał się na piątkę. Jude Law taki średniawy. Najgorzej wypadł Colin Farrel. Zawiodłam się też na Tomie Waitsie, który w ogóle nie pasuje mi do roli diabła.

ocenił(a) film na 8
maggie_magda

wszyscy byli świetni.
najlepsi to:
Tom Waits jako djabeł
Heath Ledger i Johnny Depp jako Tonny
fajnie wypadł jeszcze
Colin Farrel jako Tony
i Lily Cole jako Valentina