Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009
6,6 164 tys. ocen
6,6 10 1 163937
6,2 38 krytyków
Parnassus
powrót do forum filmu Parnassus

Szczerze - mój najgorszy film jaki kiedykolwiek widziałem!
Nudny, tandetny, głupi. Gorąco odradzam, szkoda czasu i pieniędzy.

ocenił(a) film na 10
Musher

Dla mnie film był super ,nie zawiodłem się.Początek troszkę nudnawy ale film potem się rozkręcił.
Na duże brawa zasługuje gra aktorska Ledgera i Farrella.
Jude Law też super, tylko Depp strzelał troche minki jak w Piratach...ale też było ok.
Szkoda tylko Tony'ego na końcu.
Muzyka i efekty specjalne w filmie też były zajebiste.
Gorąco polecam film szczególnie fanom filmów Terrego Gilliama.

ocenił(a) film na 9
Musher

Największa porażka!
Szczerze - mój najgorszy temat jaki kiedykolwiek czytalem!
Nudny, tandetny, głupi. Gorąco odradzam, szkoda czasu i...oczu.
:D

A tak szczerze, to widze ze raczej pomyliles sale kinowe... nie wiem czego sie tak naprawde spodziewales?
Gilliam, nie jest kolejnym rezyserem, on nie jest dla wszystkich. To jeden z niewielu tworcow ktory wyznacza nowe szlaki w wyobrazni, a to sprawia ze jego filmy NIE MOGA byc kolejnym dodatkiem do coli i popcornu.

ocenił(a) film na 1
jezile

Największą porażką są komentarze jak osoby powyżej. Wyrażam swoją subiektywną opinię o filmie, jeżeli nie podoba się to Panu/Pani to nie widzę powodu aby od razu wypisywać dziwne dywagacje zupełnie niepotrzebnie.

Pozdrawiam

użytkownik usunięty
Musher

Może bardziej skupiałeś się na jedzeniu popcornu zamiast wysilaniu szarych komórek żeby zrozumieć ten film.

ocenił(a) film na 1

Oglądałem po prostu nudny film - powtarzam - W MOIM ODCZUCIU.
Widać, niektórym ciężko zrozumieć, że ZDANIA SĄ PODZIELONE.

POZDRAWIAM

Film o wyobraźni z zasady nie powinien zmuszać do wysilania szarych komórek ! Ponieważ za każą z tych czynności myślenie i wyobrażanie odpowiada inna półkula. Jeżeli na filmie trzeba pomyśleć to niestety nijak ma się to do wyobraźni a raczej odnosi się to do logiki i myślenia. Dobry film powinien być tak zrobiony by obraz szedł w parze z przekazem .Wizualnie film mi się bardzo podobał ale przekaz był nie dokonca tym czym miał być.To oczywiście subiektywne odczucie.

ocenił(a) film na 1

Tego filmu nie da się zrozumieć, nawet jakby ktoś mnie do tego zmusił.

ocenił(a) film na 3
dan50

nudny film,nie szlo go ogladac

ocenił(a) film na 9
cwana

Zgadzam się , największa porażka, czekałem na ten film z utęsknieniem, miał mieć wszystko co uwielbiam, baśniowy, fantastyczny klimat... Nie wiem co "zwalono" w tym filmie, może dialogi ? Niestety po ok. 15 min. po prostu wyłączyłem, transmisja z sejmu ma więcej "akcji". i jest ciekawsza.. Wielka szkoda, przed obejrzeniem filmu, tylko na podst. zapowiedzi, w ciemno, chciałem dać 9/10, teraz daje 1/10, żal..i zawód

ocenił(a) film na 9
bogdanor

Hm, zerknąłem jeszcze na recenzje redakcji cyt:"Na szczęście Gilliam wciąż ma w sobie wiele z dawnego Pythona", he,he, odpowiem tak: Panowie, no , bez jaj.

bogdanor

Z dawnymi Pythonami, a raczej z ich animacjami (wiecie, te ogromniaste postaci wycięte z gazet i mówiące absurdy) skojarzyły mi się tylko niektóre wizje w świecie "za lustrem", choćby ta gigantyczna czapka angielskiego policjanta czy mamusia jednego z gangsterów, wołająca go na obiad. Reszta raczej niewiele miała wspólnego z Monty Pythonem.

ocenił(a) film na 6
Musher

Film nie jest arcydziełem, ale zdecydowanie warto się było na niego wybrać. Jest piękny wizualnie.

ocenił(a) film na 5
karolsko

To prawda, wizualnie jest znakomity - jak na mnie trochę za ciemny, ale taka już jego stylistyka :) Stylizacje i sceneria inspirujące!

littlelinkinquar

Ja mam zamiar oglądnąć ten film, więc nie wiem jaki jest. Natomiast myślenie autora tematu w większości przypadkach ocenianych przez niego filmów (jeden wyjątek) :
FILM, KTÓRY MI SIĘ NIE PODOBAŁ: 1/10
FILM, KTÓRY MI SIĘ PODOBAŁ: 10/10
mówi to bardzo dużo o tej osobie i jej wrażliwości artystycznej bąć umiejętności wystawiania ocen.

Times

Uważasz że wystawianie ocen to coś cennego ?

Musher

jeszcze w życiu czeka cię wiele porażek......, nie przejmuj się i tak tego nikt nie zauważy......

ocenił(a) film na 1
cobra2000

masakryczny film, od początku do końca nie wiedziałam o co w nim chodzi ;/ a tak go polecali l/ masakra, totalnie przereklamowany :( strata czasu.

werkaaa5

Jak Ktoś Ci coś poleca a nie wiesz nic i nie znasz reżysera to lepiej zerknij na to co tworzył do tej pory to może byc bardzo cenne bo jak dla mnie to jego autorski i dość typowy jak dla niego.

werkaaa5

a czemu podpinasz się pod moją wypowiedź ?

cobra2000

Przecież nie podpięłam się pod twoja wypowiedź tylko werkaaa5 nawet jest to napisane w moim poście do kogo piszę .

MorganaBlackcat

przecież ja pytam się właśnie jej przecież moja "kreseczka" jest pod jej post....

cobra2000

Sorry nie zauważyłam :)