Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009
6,6 164 tys. ocen
6,6 10 1 163937
6,2 38 krytyków
Parnassus
powrót do forum filmu Parnassus

Podobały mi się TYLKO 3 MINUTY filmu gdzie grał Johny Depp, reszta to katastrofa

ocenił(a) film na 5
karolina100

zgadzam się

ocenił(a) film na 2
karolina100

Bardzo zawiodłem się na tym filmie, mimo tego iż nie miałem wobec niego specjalnie wygórowanych wyobrażeń. Szkoda, bo temat można by zrealizować na pewno bardziej bajkowo, fantazyjnie i po prostu ciekawie.

karolina100

hm..., a nie zauważyłaś swojej roli w tym filmie?
zaczęła się jakieś pięć minut przed "wejściem" Deepa, grałaś pod postacią grubej bogatej damy, której właśnie marzeniem był Johny ;)

cobra2000

"cobra2000" - dobra uwaga ;)
Rozumiem, że film może się komuś nie podobać, ale jeśli ktoś stwierdza, że dobre były tylko ujęcia z Deppem (którego notabene sama uwielbiam), to coś jest nie tak... - jest to co najmniej niepoważne i zakrawa o "Deppomanię", zgodnie z którą wszystkie filmy (tudzież ujęcia), w których pojawia się Depp, są super, zaś te, w których się nie pojawia, są beznadziejne... A może warto by tak po prostu zastanowić się nad tym, czy film jest dobry (czy się podoba, czy nie), zamiast oceniać go przez pryzmat udziału w nim ulubionego aktora, co niestety jest współcześnie bardzo znamienne dla sporej części społeczności Filmwebu... Ech...

ocenił(a) film na 7
karolina100

Poszłam na film dla Deppa, obejrzałam z czystą przyjemnością, jestem zachwycona. Nie wiem, ludzie, co wy macie do tego filmu, był wspaniały - jako pożywka dla oczu (cudna scenografia) jak i dla wyobraźni (scenariusz, reżyseria, aktorstwo=przyjemny, ciut pokręcony film).
Cobra2000 - uwaga zaiste świetna, tyle że: Johnny Depp, a nie Johny Deep.