Podobno, każe doświadczenie uczy... Tylko osobom w pełni zgadzającym się z tym twierdzeniem, polecam wyrzucenie pieniędzy w błoto. Zastanawia mnie jednak kto wystawia oceny na portalu Filmweb, wynika z tego, że chyba nie widzowie.... Szkoda.
Dokładnie. Ludzie w kinie wychodzili zniesmaczeni, część wyszła w połowie seansu. Nota na pewno szybko spadnie, ale to co jest teraz 8/10 to gruba przesada. Ode mnie 1/10 w celu zaniżenia. Pozdr.
Ocena w celu zaniżenia...
Kolego, jakbyś się czuł, gdyby w pracy szef oceniał Cię 'w celu zaniżenia'? Albo wykładowca w szkole ? Perełka :D
Żaden z Was Panowie nie ma ani jednego filmu w zakładce 'Ulubione'...
Możliwe, że ci którzy tak nisko ocenili film po prostu go nie zrozumieli.
Niestety ja też go nie zrozumiałam i go nie oceniłam, bo bezsensu oceniac
coś czego się nie zrozumiało.
Idź! Ja jestem zachwycona. Film wcale nie jest trudny do zrozumienia! Racja niektórych rzeczy może nie zrozumiesz, bo to Imaginarium, ale na pewno Parnassus urzeknie cię świetną grą aktorów, kostiumami! U mnie było wręcz przeciwnie. Ludzie wychodząc z seansu byli zachwyceni. Nikt nie wyszedł w trakcie seansu, a było dość sporo ludzi. Film był naprawdę rewelacyjny. Nie pożałujesz jak pójdziesz, zobaczysz!
Nie zachęcaj, Koleżanko. Nic na siłę.
Jak dla mnie film jest arcydziełem, ale chyba błędem jest robienie mu tak szerokiej reklamy.
To nie jest film dla wszystkich. A tak został odebrany na podstawie trailera.
Nie dziwi więc oburzenie i zgrzytanie zębami.
zgadzam się film bardzo dobry, ale nie dla wszystkich. Ja lubie absurd, groteske, surrealizm, a same filmy Gilliama robią na mnie wrażenie. Parnassus się do nich zalicza, naprawde poezja dla oka i ucha.
Zreszta jak dla mnie niesamowicie klimatyczne Przygody barona Munchausena również wielu osobom się nie podobały, a czy filmy Bergmana, Lyncha, Jarmuscha, podobają się wszystkim ?
Do niektórych produkcji trzeba dojrzeć, a by polubić takiego Parnassusa należy przede wszystkim lubić Gilliamowski specyficzny sposób przedstawiana.
W końcu sam Gilliam mówił o swoich produkcjach, że wielu osobom się nie spodobają, a inni wręcz je pokochają.
jak dla mnie dla Gilliama warto wydać pieniądze. jego najnowszy film bardzo mi sie podobał, przede wszystkim dlatego, że jest w nim to szaleństwo, ta magia jaka towarzyszyła Przygodom barona Munchausena.
zasłużone 9/10