Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009
6,6 164 tys. ocen
6,6 10 1 163938
6,2 38 krytyków
Parnassus
powrót do forum filmu Parnassus

Dawno nie byłem tak zażenowany fabułą filmu.. co za porażka!! Obsada.. tak świetna ale na 5 minutowych zmianach. Już wiem dla czego zagrali podobno te role za darmo.. do tego te efekty specjalne czy my mamy już 2010 rok czy co? naprawdę nie polecam! Ps. Żebyście widzieli miny ludzi w kinie .. bilet 21 zł popcorn + cola 20 zł, miny zatłoczonej sali po seansie.. bezcenne.

mariusz_23_filmweb

Ja myślę, że ty chyba czegoś nie zrozumiałeś. Czy widziałeś kiedyś obrazy surrealistów? Jeśli chcesz super efektów to idź na Avatar. Efekty nie miały być dopracowane i oddające rzeczywisty świat. Miały być przerysowane tak jak we śnie. Jeśli chcesz fabuły, która jest bliższa życiu i "trzyma się kupy" i którą będziesz mógł pojąć - obejrzyj Forrest Gump. Parnassusa nie da się tak do końca zrozumieć i w tym tkwi cały urok tego filmu.
PS. Po co kupować Colę w kinie? Nie łatwiej kupić wodę, czy nawet tą Colę w sklepie?:P

Ivy4

Ten film tez miał dopracowane efekty . Co prawda dla mnie przekaz nie do końca był tym czym być powinien ale tak chciał reżyser wiec zrobił to na co miał ochotę. To że mi coś zgrzyta w przekazie nie zmienia faktu że parę lat temu był by to mój ulubiony film, ponieważ lubię takie klimaty .Niestety obecnie czegoś mi brakuje i oczywiście wiem czego mi tu brakuje .