Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009
6,6 164 tys. ocen
6,6 10 1 163937
6,2 38 krytyków
Parnassus
powrót do forum filmu Parnassus

Zostanę pewnie uznana za ignorantkę ale ja nie widzę w tym filmie nic
ciekawego. Słysząc zachwyty oglądnęłam chętnie. Inaczej zaczęłam chętnie a
skończyło się na niesmaku.

Tak więc teraz proszę życzliwych ludzi aby podali mi jakieś śladowe chociaż
wskazówki do interpretacji.

Jak ktoś chce powiedzieć, że jestem mało ambitna albo wyrazić swoje zdanie
o moich horyzontach myślowych to niech się wstrzyma z bólami i zachowa to
dla siebie, bo po to pytam żeby się dowiedzieć i nie krytykować
bezpodstawnie [bo to, że mi się nie podobało to żadna podstawa krytyki].

Z góry dziękuję. :)

Panie_Domesko

A dlaczego ktoś ma to robić skoro film Ci się nie podoba to żadna czyjaś interpretacja przecież też do ciebie nie trafi. To żę nice chcesz krytykować to akurat w porządku bo jak niby można o czymś się źle wyrażać tylko dlatego że ci się nie podoba i nie trafia w twój gust, rozumiem że my mamy ci jedynie dostarczyć argumentów do postawnej krytyki - ha ,ha ,ha- dobre- To jest jak dla mnie typowy film Gilliama który ma bardzo specyficzne poczucie humoru i robi tak w swoich filmach (scenariusz i reżyseria) - Natomiast rezyserem jest znakomitym i potrafi też zrobić i inne filmy ale ten jest chyba wizytówką jego typowej twórczości- poczytaj o jego innych filmach to może Ci się to rozjaśni.
To że Ci się nie podobało powinno wystarczyć i nie musisz już tego w żaden udowadniać

ocenił(a) film na 7
Panie_Domesko

WIesz co ja też oglądnełam chetnie, spodziewalam sie czegos naprawde fajnego, lecz pomimo genialnej gry deepa i ledgera-zawiodłam sie. FIlm niebył jakims totalnym dnem ale niebył tez fajny. Był taki sobie.WIesz ja też rozumiem ze filmy mają swoje "drugie dno" głębszy przekaz, no ale w tym filmie albo ich było za dużo i niemogłam ogarnąć albo były naprawde głęboko ukryte te przekazy.

Caffe_1

A dla mnie jest to właśnie fajny film z tym że wiedziałam czego się mogę spodziewać po tym filmie no i było w sumie to czego się spodziewałam. Film zakręcony ale mi to właśnie odpowiada co prawda żadnym arcydziełem nie jest.Podoba mi się ponieważ bardzo interesująco stworzony i wykonany tak jak chciał tego reżyser.