Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009
6,6 164 tys. ocen
6,6 10 1 163937
6,2 38 krytyków
Parnassus
powrót do forum filmu Parnassus

oceniam tak na 5/10, straszne to to nie jest, można z nudów obejrzeć, ale drugi raz nie zdecydowałabym się na oglądanie tego filmu...Christopher Plummer według mnie najlepiej zagrał, no i Lily Cole też była urocza, ale reszta aktorów to jak na ich możliwości nie popisała się-przede wszystkim Johnny Depp jakoś marnie wyszedł, no i Ledger też jakoś niefajnie, ale to moja opinia...

ocenił(a) film na 6
mrs nobody

jak depp miał lepiej wyjść, skoro grał jakieś niecałe 5 minut? zważając na to, że nie miał tworzyć osobnej postaci, tylko ciągle być tym samym tonym, którym był ledger. czemu twoiom zdaniem ledger zagrał niefajnie, tzn, co ci się nie spodobało? bo twój argument, a raczej jego brak, mnie nie przekonał. ;)

majek69

od Ledgera się czegoś więcej wymaga niż poprawnego grania, nie mówię, że zagrał bardzo źle, ale zaledwie poprawnie...chodziło mi o to że nie stworzył postaci, która byłaby rewelacyjna, która by zachwyciła...popatrz sobie na inne jego role i porównaj z tym filmem...tutaj blado wypada. I żeby nie było-bardzo cenię Ledgera jako aktora, ale w Parnassusie mi się nie spodobał i to moje osobiste zdanie, ale szanuję też twoje. Co do Deppa to może wyrażę się tak- te jego 5 minut mnie nie przekonało...