Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009
6,6 164 tys. ocen
6,6 10 1 163938
6,2 38 krytyków
Parnassus
powrót do forum filmu Parnassus

jeżeli ktoś lubi filmy surrealistyczne, bajkowe, gdzie nie wszystko jest podane na tacy to spodoba mu się ten film, jeśli ktoś nie czuje się w takich klimatach to po jaką cholerę ogląda a potem krytykuje????mnie on absolutnie zaczarował. daje 10/10

ocenił(a) film na 4
paulinaz87_filmweb

a to uwazasz ze tylko mozna wszytsko chwalic?A krytyka jest zla?

ocenił(a) film na 10
luckygirl23

A krytykujesz bo film był dla Ciebie zbyt wymagający.
Uświadom sobie wreszcie,że filmy Gilliama nie są dla tępaków więc po co oglądałeś Parnassus'a ??

ocenił(a) film na 10
Henry93

A krytykujesz bo film był dla Ciebie zbyt wymagający.
Uświadom sobie wreszcie,że filmy Gilliama nie są dla tępaków więc pozostaje jedno proste pytanie:
Po co oglądałaś Parnassus'a ??

Henry93

Krytyka jest podstawą rozmowy o dziele artystycznym. Można ją odpuścić sobie wtedy kiedy produkt trudno jest nazwać nawet takowym i beznadziejność wydaje się zbyt oczywista. Każdy ma prawo krytykować wszystko wedle swojego uznania i na tym polega wolność słowa. To nie prawda, że jak mawiali starożytni Rzymianie "o gustach się nie dyskutuje". Dyskutuje się jak najbardziej. Jednak tępakiem jest ten kto na podstawie czyjegoś jednego zdania osądza drugą osobę i nie jest w stanie przyjąć krytyki tego co mu się podobało. Skoro nie masz dystansu do czyjegoś dzieła to na pewno nie masz dystansu do siebie. Ludzie którzy nie mają dystansu do siebie stanowią trzon światowych tępaków, tak więc jeśli jakiegoś szukasz to poszukaj w domu. Tralalala.

A film świetny !

ocenił(a) film na 4
Henry93

z ta krytyka to chodzilo mi ogolnie.Ze kazdy ma prawo chwalic jak i skrytykowac dany film.Jak inni tego nie rozumieja to maja jakies problemy chyba:).Poza tym chciala bym miec takie problemy:)typu o jejku ktos skrytykowal moj ulubiony film co za glupek tepak idiota napewno go nie zrozumial''itp. itd. :).Ludzie wlasnie troche dystansu do siebie i swiata.
Ogladalam parnassusa bo lubie filmy fantasy, basnie,przygodowe itp. Ale ten film mnie rozczarowal.Zreszta zeby wypowiedziec sie na dany film najpierw trzeba go obejrzec.A skad niby mialam wiedziec bez ogladania ze film jest kiepski?Zastanow sie zanim zadasz glupie pytanie:).Chcoiaz na tej stronie sa ludzie ktorzy nie widzieli danego filmu a sie popisuja ze film kiepski lub taki swietny.Eh ludzie ludzie naprawde mi was szkoda...