Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009
6,6 164 tys. ocen
6,6 10 1 163938
6,2 38 krytyków
Parnassus
powrót do forum filmu Parnassus

Czytając niektóre komentarze, aż coś się w człowieku przewraca... Ten film naprawde nie jest jakoś specjalnie trudny do zrozumienia, ludzie... Braku logiki w nim również nie widzę! Tylko trzeba troszkę przestawić odbiór. ja wiem, że po obejrzeniu 'star warsów', 'ojca chrzestnego', 'piratów z karaibów' czy 'chlopaki nie palczą', ciężko to zrobić, ale trenujcie! (btw. specjalnie poleciałem po różnych gatunkach i poziomach. Wcale nie wrzucam na te filmy, zeby mnie tu zaraz ich obroncy nie zniszczyli, sam je lubie i cenie w pewien sposob, a 'ojca...' wręcz uwielbiam;). Do cwiczenia wyobraźni polecam z fimów np. Brazil (notabene t. gilliama) czy Labirynt Fauna, a z książek np. Mistrza i Małgorzatę i 'Alicję w krainie czarów' (bo to wcale nie jest książka tylko dla dzieci). I powinno dać radę, trzymam kciuki...:)

Szkoda, że kino 'magiczne' ma tak niewielki odbiór... naprawdę szkoda:(

a jak dla mnie film REWELACYJNY.

i całkiem niegłupio wyszło jak dla mnie 'podmianka' aktorów, naprawdę całkiem niegłupio. No naprawdę nie mam czego się przyczepić.

a jeden punkt odjąłem tylko dlatego, że w kinie niewygodnie mi było i jeszcze ząb mnie napierniczał, przez co straciłem trochę na klimacie... ;))