Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009
6,6 164 tys. ocen
6,6 10 1 163937
6,2 38 krytyków
Parnassus
powrót do forum filmu Parnassus

o co kaman?

ocenił(a) film na 8

pzecież Heath Ledger nie żyje ;p chyba że zdjęcia do filmu skończyły się przed smiercią ;p ale to znowu jeżeli film jest skończony to czemu jeszcze nie było premiery u nas?? ;p nie rozumiem. i czemu 4 aktorów jest wpisanych na Tony'ego??

ocenił(a) film na 7
rockstar13xp

Czyta się: http://www.filmweb.pl/topic/1047226/A+dlaczego+tyle+aktor%C3%B3w+gra+jedn%C4%85+ posta%C4%87+Tony%27ego.html

ocenił(a) film na 9
rockstar13xp

Ledger umarł w trakcie zdjęć. Musieli trochę pokombinować w scenariuszu i wpadli na pomysł Tony w różnych swoich wyobrażeniach czy wymiarach , nie wiem dokładnie, dawno o tym czytałam, będzie miał różne oblicza. Chyba po przejściu przez jakieś lustro. Cos takiego. Sorry że trochę nie składnie, sama nie wiele na ten temat wiem.pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
rockstar13xp

Może wystarczyłoby trochę pomyśleć,albo poczytać na ten temat.

ocenił(a) film na 7
breton1

czy ktos uzywający pseudosłow typu "kaman" potrafi myslec ?

shamar

Tak.

ocenił(a) film na 8
shamar

obawiam się, że zasmucisz się wiadomością, że potrafią.

breton1

Odpowiedź, że wystarczyło pomyśleć wymiata.
Człowieku, w normalnym życiu (poza filmami i internetem) nie zdarza się, by
ktoś po śmierci zagrał, stąd to pytanie bardzo logiczne i w przystępny
sposób zadane. Sam się zdziwiłem, że Heath Ledger jest w obsadzie.

rockstar13xp

Od kiedy to filmy po nakręceniu do razu trafiają do kina?!
Słyszeliście o czymś takim jak postprodukcja, postsynchrony, montaż, korekcja kolorów itp.? Ogromna kupa roboty po nakręceniu filmu...

rockstar13xp

rockstar13xp to przykład niedoinformowanego widza. Nie dziwcie mu się, że nie wiedział o zaskoczeniu Gilliama przedwczesnym zejściem Heatha zanim film został ukończony. Zaraz po śmierci Heatha szeroko trąbiono o tym, co będzie z projektem reżysera. Potem zmiana scenariusza, żeby nie stracić filmu. Dlatego wymyślono jedną postać graną przez 4 osoby. Całe szczęście, że Depp, Law i Farrell zgodzili się na udział w projekcie. Stąd właśnie ten film. Ufffff. To tak w telegraficznym skrócie dla "niedoinformowanych".

ocenił(a) film na 5
PeterCub

nie tyle zgodzili, co zaproponowali, bo każdy z nich przyjaznił się z Ledgerem. Chyba Tom Cruise chciał zagrac tą rolę, ale reżyser nie wyraził zgody własnie dlatego, że nie znał osobiście Ledgera.