Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009
6,6 164 tys. ocen
6,6 10 1 163938
6,2 38 krytyków
Parnassus
powrót do forum filmu Parnassus

dziwaczny film, mimo tylu gwiazd jakiś niezbyt udany

ocenił(a) film na 4
krasula_1

Zgadzam, sie z toba w 100 %!!! Patrzac na obsade filmu wydawac by sie moglo, ze to bedzie jakas rewelacja. Oczywiscie bylo kilka fajnych momentow, ale spodziewalam sie czegos o wiele lepszego! Jak dla mnie -ponizej oczekiwan!!!!

ocenił(a) film na 7
justyna1106

Wow, nie wiedziałem, że poziom filmu zależy od obsady filmowej. Ale jednak jakby wierzyć waszej teorii, to w sumie się zgadza, bo film jak dla mnie świetny.

ocenił(a) film na 4
AdamCFC

Oczywiscie jest mnostwo filmow, w ktorzych aktorzy dopiero maja swoj debiut lub graja ci malo znani, a filmy sa rewelacyjne. Ale sadze, ze ci najlepsi aktorzy, z imponujacym dorobkiem, ktorzy osiagneli juz pewien status, nie beda wybierac roli w podrzednych filmach lub takich ponizej ich poziomu. No chyba, ze sa to "gasnace gwiazdy", ktorym zalezy jedynie na pieniadzach lub starajacych sie za wszelka cene wrocic do "gry". A moim zdaniem do takich nie nalezy m.in.:Johnny Depp, ktory rowniez zagral w tym filmie.

ocenił(a) film na 7
justyna1106

Chyba nie zrozumiałaś drugiej części mojej wypowiedzi. Jeśli Tobie film się nie podobał, to znak, że jest "podrzędny" i słaby? Przecież to bardzo subiektywna opinia. Jak dla mnie jest na wysokim poziomie, czyli adekwatny do grających tam aktorów. Ale nie wysnuwam teorii "dobry aktor=dobry film", bo to też tylko moja opinia. Więc twierdząc, że to słaby film opierając się tylko na własnej opinii jest raczej błędnym podejściem.

ocenił(a) film na 4
AdamCFC

Odpowiadajac na twoja ostatnie zdanie, sadze ze wlasnie po to m.in. jest ten portal wlasnie, zeby zamieszczac swoje subiektywne zdanie na temat ogladanego przez siebie filmu badz serialu. Przecie wszystko to tylko kwestia gustu. Pozdr.

ocenił(a) film na 4
krasula_1

Także, po tak szumnie zapowiadanej ostatniej roli Ledgera spodziewałam się czegoś naprawdę... super, ale ani Ledger, ani chyba żaden z grających w filmie aktorów nie wykazał się niczym szczególnym. Pomijając grę aktorską w połowie chyba straciłam wątek, trochę autorzy imo za bardzo przedobrzyli z tą surrealnością (Może jednak jak obejrzę go wypoczęta, coś więcej zrozumiem.

Ta modelka grająca główną kobiecą rolę była naprawde bólem dla oczu i nie mówie o jej wyglądzie, a grze aktorskiej...

uriel090

zgadzam się co do tej dziewczyny ; p dla mnie film na 5/10

ocenił(a) film na 5
Ambiance

Mi tez nie za bardzo przypadł do gustu. Aktorsko podobał mi się najbardziej Ledger no i może Farrel. Ogólnie spodziewałam się czegoś lepszego, bardziej spektakularnego(jak na taką reklamę),wciągającego. Jak dla mnie film nie był zaskakujący ani trzymający w napięciu. Efekty i ogólnie całe przedstawione tam tytułowe imaginarium Parnassusa wyszło fajnie. Moim zdaniem wyszedł tutaj zwykły, nawet niezły film i nic poza tym. Dlatego dałam mu 6/10.