To film dla zboczeńców co się podniecają umartwianiem ciała. Jest jedna sadystyczna scenka w "Reservoir Dogs" jak kolo obcina gliniarzowi ucho dla zabawy, swietna muzyczka, klimat etc i scena wstrząsająca, ale genialna. Wspomnialem o tym bo oglądanie Pasji to tak jakby się oglądało film zlepiony tylko z takich scen jak opisałem powyrzej. Zero treści tylko ekran zalany krwią i znęcanie się nad zdychającym człowiekiem. Rozrywka na miarę "Quake". Jestem ateistą ale po tym filmie spodziewałem się niesamowitej atmosfery, napięcia, ukazanie "duchowego cierpienia" i ciężaru odpowiedzialności chrystusa za losy świata. Taki obraz bym zaakceptował, tak jak zaakceptowałbym ludzi w boga wierzących. Nie spodziewałem się że na film o śmierci Jezusa trzeba zaopatrzyć się w browar/pepsi i popcorn... Gorąco wszystkich zachęcam do oddania głosu na 1 gwiazdkę...
Film zdecydowanie przejmujący, wzruszający i dający do myślenia. Doskonała muzyka, bardzo dobra reżyseria, dobre aktorstwo i przede wszystkim bijący w oczy naturalizm, który w moim mniemaniu, jest wielkim plusem. Zdecydowanie wolę oglądać "krwawą jatkę" w Pasji, niż choćby w Hostelu. 9/10 :)
To ty dominigos jesteś żałosny. To bardzo dobry film zmuszający do myślenia. Przedstawia realistycznie mękę Jezusa. Ma w sobie coś czego być może nie dostrzegłeś.
Nie dla zboczeńców, tylko wiernie oddaje fakty, głównego bohatera przybijają do krzyża, czego sie spodziewałeś?? Ulicy Sezamkowej?
Ukrzyżowanie było zwykłą karą śmierci dla buntowników w imperium rzymskim.Jezus nie był pierwszym i nie był ostatnim,który zginął w imie swoich idei.W sumie to on był wart tej całej swojej wiary i ta jego wiara powinna skończyć tam gdzie on i on skończył,no ale jak widać historia potoczyła się innym torem...
też cie nie lubie ty obrzygany czereśniakiu. Piszesz jakbyś językiem czyścił chodniki z psich gówien. nie wypowiadaj się na temat filmów bo się na tym nie znasz
Bardzo dobry wzruszający film o ludzkim cierpieniu, ale niektóre teksty tu wypisane na strasznie płytkim poziomie. Jakieś heretyckie poglądy masakra. Oglądałem mnóstwo i na pewno wiele więcej filmów niż niejedna tu osoba ale rozrywka na miarę Quake???? No istny debil, katastrofa