Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242188
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

To film dla zboczeńców co się podniecają umartwianiem ciała. Jest jedna sadystyczna scenka w "Reservoir Dogs" jak kolo obcina gliniarzowi ucho dla zabawy, swietna muzyczka, klimat etc i scena wstrząsająca, ale genialna. Wspomnialem o tym bo oglądanie Pasji to tak jakby się oglądało film zlepiony tylko z takich scen jak opisałem powyrzej. Zero treści tylko ekran zalany krwią i znęcanie się nad zdychającym człowiekiem. Rozrywka na miarę "Quake". Jestem ateistą ale po tym filmie spodziewałem się niesamowitej atmosfery, napięcia, ukazanie "duchowego cierpienia" i ciężaru odpowiedzialności chrystusa za losy świata. Taki obraz bym zaakceptował, tak jak zaakceptowałbym ludzi w boga wierzących. Nie spodziewałem się że na film o śmierci Jezusa trzeba zaopatrzyć się w browar/pepsi i popcorn... Gorąco wszystkich zachęcam do oddania głosu na 1 gwiazdkę...

ocenił(a) film na 9
Jakubs11

Film zdecydowanie przejmujący, wzruszający i dający do myślenia. Doskonała muzyka, bardzo dobra reżyseria, dobre aktorstwo i przede wszystkim bijący w oczy naturalizm, który w moim mniemaniu, jest wielkim plusem. Zdecydowanie wolę oglądać "krwawą jatkę" w Pasji, niż choćby w Hostelu. 9/10 :)

ocenił(a) film na 9
dominigos

To ty dominigos jesteś żałosny. To bardzo dobry film zmuszający do myślenia. Przedstawia realistycznie mękę Jezusa. Ma w sobie coś czego być może nie dostrzegłeś.

ocenił(a) film na 8
dominigos

Nie dla zboczeńców, tylko wiernie oddaje fakty, głównego bohatera przybijają do krzyża, czego sie spodziewałeś?? Ulicy Sezamkowej?

Debesciak

Ukrzyżowanie było zwykłą karą śmierci dla buntowników w imperium rzymskim.Jezus nie był pierwszym i nie był ostatnim,który zginął w imie swoich idei.W sumie to on był wart tej całej swojej wiary i ta jego wiara powinna skończyć tam gdzie on i on skończył,no ale jak widać historia potoczyła się innym torem...

ocenił(a) film na 8
fanatyk9

wiesz zadna wiara nie jest zla sama w sobie, zla moze byc jej interpretacja.

ocenił(a) film na 8
fanatyk9

też cie nie lubie ty obrzygany czereśniakiu. Piszesz jakbyś językiem czyścił chodniki z psich gówien. nie wypowiadaj się na temat filmów bo się na tym nie znasz

ocenił(a) film na 8
dominigos

Bardzo dobry wzruszający film o ludzkim cierpieniu, ale niektóre teksty tu wypisane na strasznie płytkim poziomie. Jakieś heretyckie poglądy masakra. Oglądałem mnóstwo i na pewno wiele więcej filmów niż niejedna tu osoba ale rozrywka na miarę Quake???? No istny debil, katastrofa

dominigos

Tak. Żałosny. I ty, mój drogi też jesteś żałosny. Nic więcej nie mam ci do powiedzenia. Po prostu jesteś żąłosny, a twój tzw. <temat> to zwykła żenada.