Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242202
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

Jezus mógł przeżyć tyle bólu BO BYŁ BOGIEM !! Także najpierw poczytaj trochę Pisma Św a potem coś mów, użytkownik dwa razy pode mną ;]

ocenił(a) film na 1
patrick_42

Na swój sposób masz racje.
Ludzie często zapominają że głównym powodem dla którego Jezus przybył na ziemię był własnie taki aby go Zabili. To że Judasz go zdradził a Rzymianie/Żydzi ukrzyżowali nie było dla niego zaskoczeniem. To było z góry ukartowane, a co najważniejsze - On tego chciał. Jezus jako syn Boga był wstanie psychicznie wytrzymać to wszystko ale było warto bo umierając wstąpił do piekieł i uwolnił duszę osób które nie dostały się do nieba z powodou grzechu pierworotnego.
Tak jest przynajmniej w bibli...

ocenił(a) film na 7
patrick_42

Nie wiem tylko czemu zakładasz ,że jest ktoś taki jak "Bóg" i Jezus który niby był jego synem ;O
Może nikogo takiego nie było a Bóg jest tylko odpowiedzią na pytania do ktorych nie znamy odpowiedzi ?

ocenił(a) film na 1
era

A czemu by być nie miało? To się nazywa wiara, tego się nie rozumie [i nie można] to się poprostu ma.

Dla mnie najbardziej dziwna i najtrudniejsza przyswojenia religia to...Ateizm. Bo szczerze powiedziawszy przypuszczanie że "Ludzie powstali OD tak" [przez pomyłkę]i życie na ziemi to przypadek jest bardziej pozbawione sensu od jakichkolwiek teorii o Bogu .

ggk___

era - no według "naukowców" z zachodu to krąży teoria, którą ty właśnie przedstawiłeś, no ale wiara nie polega na tym, czy będziesz oglądał programy naukowe i Wiadomości, nawet jeżeli twoi rodzice byli chrześcijanami, Ty nie musisz, jedynie, Chcesz. Nie ma wiary "na siłę", jeśli masz w sobie to coś, wiarę, lepiej ci iść przez życie, z sensem, z niewieloma pytaniami zadawanymi o to po co żyjemy przez ateistów, nie chcę tu nic narzucać, ale to moje zdanie.

patrick_42

<ściana>ale stał się człowiekiem, kolego

anjali__

no i ???? Tylko po to, żeby odkupić świat, po drugie nie chce mi się gadać na ten temat, bo kazdy ma swoje zdanie, a mnie łeb dziś boli i... Cześć :)

ocenił(a) film na 1
patrick_42

Wiesz, jakby nie patrzeć takie wycofanie się, jest poprostu przyznaniem racji pozostałym... Dzięki :)

ocenił(a) film na 2
patrick_42

Słuszna uwaga! Jezus BYŁ bogiem! Za pewne teraz pracuje w innej branży. Na pewno nie zrezygnował z aktywnego trybu życia.

patrick_42

Zastanawiam się jaką Ty czytasz Biblię, bo ja w żadnym wersecie, w żadnym przekładzie Biblii nigdy nie zauważyłam żeby Jezusa nazwano Bogiem, a jedynie Synem Bożym ... Podaj mi werset i przekład Biblii gdzie przeczytałas takie sformuowanie "Jezus jest Bogiem "

ocenił(a) film na 8
beatka_1989

Biblia pełna jest sformułowań, w których nazywa się Jezusa, Bogiem oto jeden z nich.

Wiarę, że Jezus jest Bogiem wyznaje po zmartwychwstaniu niewierny Tomasz mówiąc do Jezusa ?Pan mój i Bóg mój? (J 20, 28).

Pozdrawiam.

Bruce_Lee_2

ludzie, przecież dyskusja czy Jezus był Synem Bożym, czy Bogiem to nic innego jak problem Trójcy Świętej, a skoro Bóg Ojciec, Syn Boży i Duch Święty są jedną i tą samą osobą pod trzema postaciami to macie odpowiedź...

ocenił(a) film na 8
patrick_42

Powiem inaczej. Wszechswiat powstal z "czegos" (w domysle Bog, Pneuma jakkolwiek to nazywac), tak samo ludzie. Jezus jakby nie patrzec, byl oswieconym i wierzacym czlowiekiem.
Wiara i potega podswiadomosci czyni cuda. Patrzac na Jezusa pod wzgledem symbolicznym, to mozna stwierdzic, ze kazdy w dzisiejszych czasach moglby byc nim i przenosic gory dzieki swej wierze.