Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242202
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

...Rzymianie, spalili jego ciało a prochy rozrzucili w morzu? :D

ocenił(a) film na 8
mahu1986

Rzymianie z początku nie wierzyli, że Jezus Chrystus jest mesjaszem dla tego nigdy by tego nie zrobili ponieważ uważali, że jest to zwykły człowiek którego po prostu maja ukrzyżować.

ocenił(a) film na 8
Rafal_Janczukowicz

Ale to nie jest odpowiedź na zadane pytanie. Pytanie nie dotyczyło tego, co by Rzymianie zrobili.

użytkownik usunięty
mahu1986

Pewnie że mógłby. Dla Boga nie ma rzeczy niemożliwych :-)

mahu1986

Pewnie że mógłby. Niczym feniks. Wystarczyłoby to wymyślić, a ustne legendy i czas zrobiły by resztę, ciemnota by i tak uwierzyła, tak jak uwierzyła w pozostałe mity, bajki i alegorie z Biblii. A w historii mielibyśmy zapewne dużo więcej palenia na stosach :D

juhas514

Fajnie czasami poczytac takie pseudointelektualne wypowiedzi ludzi myslacych "samodzielnie i racjonalnie".

Zastanawiajace jest z jaka latwoscia ci "trzezwo" myslacy odrzucaja, rubasznie przez nich nazywana, "fikcje literacka" zawarta w Biblii jednoczesnie, z takaz sama latwoscia, wierza w kazda fikcje literacka tworzona przez sponsorowanych nakowcow, ktorzy niejednokrotnie wciskaja kity latwowiernej masie, byle tylko brzmiala naukowo i "powaznie" a najlepiej i malo zrozumiale.

O tak... ciemnota i tak uwierzy w bajki, mity i alegorie byle by tylko podpisane znanym nazwiskiem.

dorcus

Cieszę się, że doszliśmy do wspólnego wniosku, ludzie to w większości ciemne, łatwowierne masy. Niestety.
Pzdr

użytkownik usunięty
juhas514

Jezus Targaryen Zrodzony z Burzy Król Smoków...

mahu1986

Oczywiscie, ze moglby zmartwychwstac. Tak jak zmartwychwstana wszyscy ludzie przy drugim przyjsciu Jezusa na Ziemie, spaleni rowniez.

dorcus

No ale jak prochy które się rozpłyną w morzu mogą "z-martwych-wstać", skoro ich nie ma?

mahu1986

A to juz kwestia wiary. Albo wierzysz w Boga i Jego Slowo i przyjmujesz je tak jak jest napisane, albo nie wierzysz i mozesz wtedy "racjonalnie" rozkladac na czesci kazde zdanie w Biblii, najczesciej kpiac przy tym i wysmiewajac wszystkich tych, ktorzy po prostu wierza.

Mysle, ze gdybys rzeczywiscie chcial otrzymac odpowiedz na swoje pytanie to nie zadalbys go na forum filmweb-u.

dorcus

http://believervsnonbelievers.files.wordpress.com/2014/02/1897695_41577736522445 1_690680630_n.jpg

Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 8
dorcus

Jak czytam takie rzeczy to mnie skręca. Czy taką do dla Ciebie trudność sprawi gdy odpowiesz na to pytanie, a odpowiedź jest na wyciągnięcie ręki, w świętej Biblii.

Natixbb

Odpowiedzialas na pytanie mahu1986 tak, jak uznalas Ty za stosowne. I bardzo dobrze.
Tylko po co ten komentarz do mojej wypowiedzi?
Dobrze, kiedy ze znajomoscia Biblii idzie w parze pokora. Wtedy ma to sens.

ocenił(a) film na 8
dorcus

Chodzi mi tylko o to, że taką rzecz można było wyjaśnić, tym bardziej, że odpowiedź jest w Biblii.

ocenił(a) film na 8
mahu1986

Tak zmartwychwstałby. Ponieważ Jezus nie powrócił w fizycznej formie tak jak za życia, dlatego uczniowie mieli trudność z rozpoznaniem go gdy do nich przyszedł po zmartwychwstaniu.
W Jan 20:19,26 jest napisane, że Jezus przeszedł przez zamknięte drzwi, za chwilę pojawia się taka sama informacja, tylko, że dzieje się to 8 dni później. Oraz w (2 Kor. 3:17) jest napisane, że "Aleć Pan jest tym duchem" mówi jeden z apostołów. W Dz. Ap 26:13-15. Św. Paweł, mówiąc o swoim widzeniu, nie powiedział, że widział Jezusa w ciele, ale jako "światłość słoneczną ... w południe."
Mam nadzieję, że Ci to wyjaśniłam i rozumiesz, że jest to bardziej złożone. A spalenie ciała nie miałoby w tym momencie żadnego znaczenia.