Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242188
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

Nie jestem osobą specjalnie wierząca ale film zrobił na mnie wrażenie...Piszecie ,że jest on zbyt brutalny ?
Bo może tak właśnie wyglądała prawda...Rzymianie nie pacneli Jezusa 3 razy batem mówiąc "nu , nu " tylko chłostali go do samego mięsa...
Film jak mało , który o Jezusie ,realistyczny ... Dużym plusem jest również zastosowanie w filmie języka hebrajskiego...
szacun ;p 10/10

tou

Nie odnajduję słów,którymi opisałabym film.Był...cudowny(?).Nawet to słowo tu nie pasuje.Nie oglądałam go w kinie-na dvd,ale i tak towarzyszyło wielkie wzruszenie.Podczas ostatniej sceny łzy same napłynęły mi do oczu,nie dość,że film znakomity,to muzyka tak piękna i oddająca klimat.Szkoda,że telewizja nie dała nam okazji obejrzeć Pasji w tym roku w TV;(

tou

A propos ...
Podobno w kinie na sam koniec dano scenę,kiedy to wszyscy uczniowie Jezusa łowią ryby czy cuś i nagle na brzegu zauważają Chrystusa,który się do nich uśmiecha(Zmartwychwstał).Wiecie gdzie można w internecie to obejrzeć bo szukam,szukam i nic znaleźć nie mogę.A może przynajmniej na wydaniu DVD się ta scena znajduje?:)