Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242188
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

jeżeli podobały Ci się Piły czy inne Grindhouse’y to Pasja jest pozycją obowiązkową.
Ja niestety nie przepadam za gore... tak więc 1/10

Firever

Chyba nie wypada zaliczać Pasji do filmów gore, bo to po prostu nie jest film gore ;)To, że jest tam wiele krwi nie musi od razu oznaczać, że jest to film w stylu Piły

Nick_the_Greek

W sumie tak... ale jeśli widzę jak katują kogoś na ekranie przez godzinę, odliczając tylko razy to jakoś mnie tylko ten typ filmu do głowy przychodzi... Nawet w tej całej Pile tak nikogo nie katowali.

ocenił(a) film na 7
Firever

no stary film miał więcej krwi niż martwica mózgu :D Cała historyjka trochę przerysowana ale każdemu chrześcijaninowi się spodoba .. W kinie lata temu to stare umy płakały na seansie .. Dopisanie paru gwoździ i pejczy w scenariuszu zrobiło swoje :D

ocenił(a) film na 6
Firever

Film byl ogolnie biedny, ale to jak go bili w nieskonczonosc, czym dluzej trwalo tym bylo smieszniejsze xD
Normalny czlowiek umarlby po polowie tych ciosow co Jezus w tym filmie xD
Ten film to nie gore, tylko kolejna czesc Mortal Kombat xD Przybicie do krzyza to bylo FATALITY xD

ocenił(a) film na 8
Arto0X

Za dużo gier komputerowych i filmów. Get a life.

ocenił(a) film na 6
magnum545

Do ktorej czesci mojej wypowiedzi odnosza sie te slowa?? ;> Sprecyzuj wypowiedz. Bo to co napisales mozna podsumowac tylko jako: "Co ma piernik do wiatraka?!"

ocenił(a) film na 10
Firever

Oooooo "Grindhouse" podobal mi sie bardzo...

Firever

Nie podobały mi się Piły, a Pasja tak, bo to film gore nie jest. To po prostu męka Chrystusa. Myślicie, że tak nie mogło być? Rzymianie uwielbiali przecież przemoc...

ocenił(a) film na 10
Moniia

Dokladnie! Polecam zerknac na ten film w taki sposob: popatrz, przec co Jezus przeszedl, zebys mogl teraz chocby pomyslec o czyms takim jak zycie wieczne.

ocenił(a) film na 2
Youjusz

Słoń by nie wytrzymał takiego katowania, a co dopiero człowiek.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Firever

Widzę, że temat żywy. To może gwoli ścisłości:
Po 1. Gore (ang. rozlana krew, zakrzepła krew) czyli ponad 3/4 tego filmu.
Po 2. Jak dla mnie film uwydatnia z całej tej historii tylko sadyzm oprawców... nie wiem co to ma do życia wiecznego czy do religii, ale ma na pewno do inkwizycji, krucjat czy torturowania ludzi przez kościół... w imię boga, oczywiście.
Po 3. Jakby co to nie jestem ateistą, po prostu nie lubię instytucji kościoła kat.
Po 4. Gibson to raczej średni przykład żarliwego wyznawcy Jezusa, zostawił żonę z dziećmi dla jakiejś młodej dupy.

Po czynach ich poznacie.
Pozdrawiam