jeżeli podobały Ci się Piły czy inne Grindhouse’y to Pasja jest pozycją obowiązkową.
Ja niestety nie przepadam za gore... tak więc 1/10
Chyba nie wypada zaliczać Pasji do filmów gore, bo to po prostu nie jest film gore ;)To, że jest tam wiele krwi nie musi od razu oznaczać, że jest to film w stylu Piły
W sumie tak... ale jeśli widzę jak katują kogoś na ekranie przez godzinę, odliczając tylko razy to jakoś mnie tylko ten typ filmu do głowy przychodzi... Nawet w tej całej Pile tak nikogo nie katowali.
no stary film miał więcej krwi niż martwica mózgu :D Cała historyjka trochę przerysowana ale każdemu chrześcijaninowi się spodoba .. W kinie lata temu to stare umy płakały na seansie .. Dopisanie paru gwoździ i pejczy w scenariuszu zrobiło swoje :D
Film byl ogolnie biedny, ale to jak go bili w nieskonczonosc, czym dluzej trwalo tym bylo smieszniejsze xD
Normalny czlowiek umarlby po polowie tych ciosow co Jezus w tym filmie xD
Ten film to nie gore, tylko kolejna czesc Mortal Kombat xD Przybicie do krzyza to bylo FATALITY xD
Do ktorej czesci mojej wypowiedzi odnosza sie te slowa?? ;> Sprecyzuj wypowiedz. Bo to co napisales mozna podsumowac tylko jako: "Co ma piernik do wiatraka?!"
Nie podobały mi się Piły, a Pasja tak, bo to film gore nie jest. To po prostu męka Chrystusa. Myślicie, że tak nie mogło być? Rzymianie uwielbiali przecież przemoc...
Dokladnie! Polecam zerknac na ten film w taki sposob: popatrz, przec co Jezus przeszedl, zebys mogl teraz chocby pomyslec o czyms takim jak zycie wieczne.
Widzę, że temat żywy. To może gwoli ścisłości:
Po 1. Gore (ang. rozlana krew, zakrzepła krew) czyli ponad 3/4 tego filmu.
Po 2. Jak dla mnie film uwydatnia z całej tej historii tylko sadyzm oprawców... nie wiem co to ma do życia wiecznego czy do religii, ale ma na pewno do inkwizycji, krucjat czy torturowania ludzi przez kościół... w imię boga, oczywiście.
Po 3. Jakby co to nie jestem ateistą, po prostu nie lubię instytucji kościoła kat.
Po 4. Gibson to raczej średni przykład żarliwego wyznawcy Jezusa, zostawił żonę z dziećmi dla jakiejś młodej dupy.
Po czynach ich poznacie.
Pozdrawiam