Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242188
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

Ogólnie zauważyłem ze ostatnio od kilku lat gdzieś tak od czasu właśnie Rzymu (który jest
naprawdę genialnym serialem) jest moda czy bum na filmy "historyczne" które ociekają krwią
posoką a niektóry jeszcze i nasieniem i golizną tu ma na myśli Spartakusa czy właśnie Pasję a
także parę innych mniej lub bardziej znanych filmów gdzie stawia się na efektowne i do przesady
ukrwione filmy. Jak dla mnie w tym filmie brak jakiejkolwiek pasji chyba ze pasji rzezi
masakrowania aż do porzygu. Ogólnie film poniżej przecietnej tak naprawdę tylko w fajnej oprawie
graficzno-muzycznej.

użytkownik usunięty
Szatan_z_mgly

Wskaż scenę, gdzie wg ciebie jest nasienie w "Pasji".

ocenił(a) film na 4

Głuptasie przeczytaj raz jeszcze ale zrozumieniem.

użytkownik usunięty
Szatan_z_mgly

Przeczytałem.

ocenił(a) film na 9
Szatan_z_mgly

Te filmy zostały bardziej urealnione. Nie zapominajmy, okres starożytnego Cesarstwa był niezwykle brutalny. Piękno Rzymu nie może przysłaniać nam jego natury. Mówimy tu o ludziach, którzy różnego rodzaju rzezie jak i rozszarpywanie ludzi przez dzikie zwierzęta rozpatrywali w kategoriach "sportu" i ciekawej "rozrywki" w świąteczne popołudnie!

ocenił(a) film na 7
greggxx

Dokładnie, film był niewiarygodnie krwawy, ale uzmysławia to poświęcenie, którego nie za bardzo można docenić, gdy słyszy się to w "suchych" słowach Biblii