Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242195
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

3 odcinek 8 sezonu South Parku był o tejże produkcji. Bardzo mi się podobało jak twórcy serialu rozprawili się z "Pasją". I nie obrazili nawet chrześcijan (choć bez ofiar się nie obyło i Gibson wie o tym najlepiej). Jak ktoś nie oglądał to polecam, sam nie będę zdradzał fabuły, ale daje do myślenia.

Lucky_luke

Ech, jako fan SP widziałem ten odcinek, ale temat Pasji był często poruszany w 8 sezonie, zwłaszcza przez Cartmana

"Ja byłem z mamą na "Pasji", a tam mel Gibson mówił, że dla was, Żydów miejsce jest tylko w piekle, sukinsyny!" itd.

Się tak zastanawiam po co to było... To chyba logiczne, że ówcześni Żydzi zabili Jezusa Chrystusa bezpośrednio, no bo kto? Galowie jacyś? Sam Gibson przyznał (w ciekawostkach to chyba jest), że to każdy jest za to odpowiedzialny. Ale Żydzi już tak mają. Bronią czego wlzeie, ale South Park polecam. No, i byłbym zapomniał: to "prześladowanie" Kyle'a przez Cartmana jest własnie tym spowodowane, że Mattowi Stone'owi wydaje się, że Żydzi są tak straszliwie męczeni. No, ale.. :)