Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242179
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

Poruszające

ocenił(a) film na 10

dzieło Mela Gibsona, nie sądziłem, że kiedykolwiek będzie mi dane obejrzeć tak krwawy film religijny, może z tą brutalnością Gibson przesadził, ale nie zmienia to faktu, że obraz jest znakomicie zrealizowany, duże atuty filmu to bardzo dobre aktorstwo, realizm, a także muzyka Johna Debneya, dla wielu jest to film zły i oburzający, dla mnie jest to wielkie kino

ocenił(a) film na 10
LucasLang

zgadzam sie. Ale musze Ci powiedziec ze jesli ogladales na Polsacie to obejrzales wersje ocenzurowana(czyli ktotsza o jakies 7 minut, o najprutalniejsze sceny)

LucasLang

Najpiękniejszą sceną jest ta, w której Maryja biegnie na pomoc Jezusowi, który upadł pod krzyżem, w zestawieniu z upadkiem Jezusa jako dziecko. Szokujące.

Zgadzam się, muzyka jest wspaniała. To samo mogę powiedzieć o zdjęciach, obrazy modlitwy w Ogrodzie Oliwnym to istny majstersztyk.

Na minus zdecydowanie zmarginalizowanie zmartwychwstania. Moim zdaniem można by rozszerzyć scenę wstania z grobu i nadać filmowi całkowicie inny wydźwięk. Tak mamy 2 godziny katowania Jezusa i kilkadziesiąt sekund zmartwychwstania, które przecież mogło zatrzeć okropne obrazy z wcześniejszej części filmu.