Nie wiem czy zauważyliście,ale za 2 dni,czyli 25 lutego mija 10 rocznica nakręcenia i światowej
premiery filmu "Pasja".Zwracam się tutaj do osób,które uważają ten film za coś dobrego dla
Katolików,aby jak w przypadku "Kevina"(kilkakrotnie widzowie prosili o emisję i polsat oraz tv4 go
nadawały) wreszcie któraś ze stacji tv wyemitowałaby tą produkcję. Wiem,że to brutale dzieło,ale
"Biblię" pokazali.................. Może chociaż na Wielkanoc
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
Zgadzam się! Do tej pory był chyba tylko raz puszczony w telewizji. Ktoś widocznie strasznie się boi tego filmu
Mam na myśli tych co i ty - Reptilianich!
Ps
Umie pisać, tylko mam dystynkcje i posługuje sie niemiecko klawiaturo.
Ale ja nie wierzę w reptalianów! Ich istnienie (w przeciwieństwie do iluminatów) jest bardzo mało prawdopodobne. Podaj chociaż jeden dowód na ich istnienie!
seriooo? Przecież nie piszę tego na poważnie :)
Ale nie wyśmiewaj się tak z teorii spiskowych, gdyż duża część z nich jest prawdą :)
Zdajesz sobie sprawę dlaczego są one nazywane teoriami spiskowymi?
Nie należy wierzyć we wszystko. Szczególnie jak brak na to dowodów.
"Zdajesz sobie sprawę dlaczego są one nazywane teoriami spiskowymi?"
Teoria = konglomerat faktów. W nauce nie istnieje wyższy stopień wiedzy, niż teoria. Najpierw masz hipotezę. Potem szukasz faktów ją potwierdzających oraz jej zaprzeczających. Kiedy zbierzesz miliony faktów ją potwierdzających, i zero faktów jej zaprzeczających, uzyskujesz TEORIĘ. Radzę się trochę dokształcić.
"Nie należy wierzyć we wszystko."
Zgadzam się.
"Szczególnie jak brak na to dowodów."
Nie rozmawiamy o konkretnej teorii spiskowej, więc trudno, żebym Ci podawał jakieś dowody. Ale dowodów na to, że światem rządzi mała grupka ludzi chcąca utworzyć rząd światowy i zniewolić ludzkość, zamach na WTC był sfingowany, a katastrofa smoleńska była zaplanowana itp. jest cała masa. Wystarczy się trochę tym zainteresować.
Polecam zacząć od tego filmu:
http: //www. youtube. com/watch?v=0wlYQ5wDM8M
nie pytam czy wiesz co znaczy teoria. Czy wiesz co znaczy TEORIA SPISKOWA. Ja wiem, że niektórym trudno zrozumieć, że słowo nie musi mieć identycznego znaczenia zawsze (a szczególnie w konkretnym kombinacjach).
Skoro jest masa dowodów to pokaż je.
"Czy wiesz co znaczy TEORIA SPISKOWA."
Ale one specjalnie zostały tak nazwane przez tych, którym zależy by miały wydźwięk prześmiewczy i uznać je za bzdury. Ale do czego zmierzasz? To, że są tak nazywane, to znaczy, że są nieprawdą? Albo ujmuje im to wiarygodności?
"Skoro jest masa dowodów to pokaż je."
Tego jest zbyt dużo i jest to zbyt skomplikowane, szczególnie dla laika, dlatego powinieneś zacząć od filmu, który Ci podałem. Polecam jeszcze tą stronę:
http: //wezwaniedoprawdy. pl. tl/
Tu masz wszystko lepiej wytłumaczone niż jak ja miałbym Ci to wypisywać. Jest tego dużo, ale jeśli jesteś tym zainteresowany to powinieneś to przeczytać.
yep, ujmuje. Zostały tak nazwane, bo na to zasługują.
To, że nie umiesz przedstawić żadnych dowodów to jak wierzyć, że są?
Przeglądam link i jest podana piekna teoria spiskowa z której trudno się nie śmiać. Jako dowody podawane są rzekomo prawdziwe cytaty, już pomijając brak ich potwierdzenia w rzeczywistości.
Piekna rzecz na łapanie naiwnych.
Przeczytaj całą stronę i obejrzyj film "Wezwanie do Przebudzenia" to może dostrzeżesz jak bardzo jesteś zmanipulowany.
►►► Jako dowody podawane są rzekomo prawdziwe cytaty, już pomijając brak ich potwierdzenia w rzeczywistości.
Cytaty nie są dowodami, ale mają skłonić do refleksji. One wcale nie są najważniejsze; widać, że przeczytałeś tylko sam początek...
A jeśli wątpisz w ich prawdziwość to skopiuj każdy do wyszukiwarki i znajdziesz ich źródła. Wystarczy trochę poszukać. Np. tu masz wypowiedzi dziennikarza Tomasza Lisa:
https: //www.youtube. com/watch?v=qmkEmNWP0ug&list=PLHUPxrDPmsM3kkwaBsCvcHNHgR 8jzeeGG&index=29
Również jestem za tym, by telewizja wyemitowała ten film. Niektóre filmy potrafią wyemitować kilka razy w ciągu roku, inne raz na kilka lat... :/
W grudniu ubiegłego roku jak już wcześniej pisałam Polsat wyemitował kilku odcinkowy serial produkcji też amerykańskiej o tematyce religijnej. Według mnie sceny ukrzyżowania i biczowania Chrystusa były skopiowane z "Pasji". Tamtego filmu nie bali się puszczac i to nawet o godzinie 20. No tak,ale co my widzowie możemy miec do emisji filmów w tv.........................?
Chodzi Ci o ten film: http://www.filmweb.pl/serial/Pasja-2008-506363 ?
Jeśli tak to ten serial to jest nędzna podróbka, która dostała nawet tytuł "Pasja", żeby ludziom myliła się z filmem Gibsona. Hollywoodzkie żydowstwo bardzo nie chce żeby ludzie widzieli prawdziwą Pasję :]
Trudno tv widocznie nie chce pasji Gibsona.Miałam na myśli serial polsatowski "Biblia".
Podobno POLSAT ma wyemitować. Wpiszcie sobie w Google 'pasja w polsacie' bo nie mogę wkleić linka.
Patrzyłam na strony internetowe i rzeczywiście na wiosnę ma byc "Pasja" w Polsacie w poniedziałkowe wieczory.
Sprawdzałam program tv i "Pasja" ma byc wyemitowana 14 kwietnia o godzinie 20 na Polsacie !!!!!!
Cieszę się, że po tak długiej przerwie znowu pokażą ten film w telewizji. Ale takie sceny o 20 pokazywać? Trochę przesada.