Zgadzam się z osobami które mogły nie oglądać tego filmu i wyjść bo ten film to nic innego jak lanie Chrystusa przez 100 minut plucie przezywanie bicie ale film ten dla mnie jest ARCYDZIEŁKIEM,dlaczego? nie jestem sadystą a sceny filmu były ciężkie i pare razy wymiękłem i byłem na pograniczu wyłączam TV i nie oglądam,ale dotrwałem ten film wg mnie miał być w założeniu męką i każdy kto powinien go oglądać pomyśleć stary nie wytrzymam wyłączam ten film to nasza męka ucieszyłem się jak się skończył i powiedziałem uff ale nie oglądałem go na siłę coś mnie trzymało przy TV,a szatan czy raczej zło jest pokazane genialnie po prostu jakieś maszkary i zgadzam się z faktem,że prędzej po tym filmie będziemy mieli koszmary niż się czegoś nauczymy ale film moim zdaniem wiernie zrekonstruował ost. godz. Chrystusa bo dla innych religii jakbyś głosił takie słowa np. islamistom to byś tak skończył film też pokazuje bezsens bo ludzie którzy tak gnoili Chrystusa robili to tak bezsensownie i byli sadystami chce żebyście mnie dobrze zrozumieli bo ten film to nie taki film że ciężko się go ogląda ale to film o Chrystusie więc fajny bo oglądałem inne filmy które ju ż miałem wyłączyć ale obejrzałem i były dnem po prostu to Arcydzieło a i nie każdy film o religii musi mieć przesłanie ważne żebyśmy obejrzeli nie tylko filmy lekkie komercyjne ale też coś nad czym będziemy mogli pomyśleć nad głupotą przemocy oglądałem już filmy nieżle wykręcone i hardkorowe ale ten film był hardkorem mojego życia a paradoksalnie n o religii paradoks?mam nadzieje że zrozumieliście mój tok myślenia,nadsyłajcie swoje sugestie ale jeżeli film wam się podobał to dlaczego jak nie to dlaczego ? i wasze oceny ale dawajcie argumenty a ni wyzywajci ot tak filmu moja ocena 10/10