Jak w tytule, film maskrycznie przekoloryzowany (Przekrwiony). przecież ten koleś jest tak
zmasakrowany po samej chłoście że cud że w ogóle żyje i do tego dźwiga caaały KRZYŻ!!
Momentami w czasie oglądania myślałem że haftnę bo to ohydniejsze od Hostela. I kurde
no takich głupot dawno nie oglądałem i to przebijanie dłoni ni to mądre ni to logiczne.
Ale że masa "wierzących" podnieca się i twierdzi że ohydna nierealna masakra to dla nich
świętość...
Cóż Orbitalny Czajniczek z wami:D
No i jak niby ma się ten jeden ateista do milionów polskich katolików, modlących się bezmyślnie do Boga słowami "i nie wódź nas na pokuszenie"? Nie rozumiem...
Jeśli te pytania są dla Ciebie błahe, to...chciałbym napisac, iz jesteś po prostu głupi. Nie zrobie tego jednak i nie napisze nic...;)
Ależ to Ty jesteś głupi, zaprzeczasz sam sobie. Właśnie to napisałeś. Ile to milionów ateistów twierdzi, że pochodzi od małpy a małpa od skały itp? To jest głupie, ale mam na to wywalone... a Ty najwidoczniej nie potrafisz zamilczeć, to cecha człowieka mądrego.
Na to co powyżej urodziłeś, mogę jedynie odpisać Ci::
Pleplepleplepleple...
bo do niczego więcej się to nie nadaje. Bez urazy...
Brak argumentu mnie nie uraża, spokojnie. Zresztą nic co tutaj ludzie piszą mnie nie uraża, jedynie rozśmiesza i dlatego prowadzę dalszą polemikę... tylko wtedy, gdy ktoś nie potrafi zachować choć odrobinę kultury osobistej to wtedy komuś takiemu nie odpisuję ;p
A wiesz dlaczego teraz odpisuje?Nie dlatego, że nie wiem co napisać, ale dlatego, że teraz twoją odpowiedź zauważyłam. Odpowiadam bardzo wielu osobom. Chociaż ten drugi powód też mógłby być słuszny. Na taką głupotę nie wiadomo co odpisać.
Skoro napawam cię obrzydzeniem po co piszesz z kimś takim jak ja?Przecież nie warto. Jeszcze cię czymś zarażę. Nie wiem o co ci chodzi. Piszesz, że nie jesteś ateistą, więc kim?Katolikiem?Wyśmiewając się równocześnie swoją wiarę?Zastanów się co piszesz bo tylko się ośmieszasz. Masz żal do wszystkich tylko nie wiem o co .
a) Zła nie ma, jest tylko brak dobra
b) Dobra nie ma, jest tylko brak zła
c) Nie ma dobra ani zła, jest tylko reakcja na bodziec ze środowiska
d) Jest zło i dobro
f) Żadna odpowiedź nie jest poprawna
*Niepotrzebne skreslic
Haha;) Oto właśnie przykład Waszej totalnej ignorancji. Zło i dobro to abstrakty i nie mozna ich wyjasnić za pomocą zjawisk fizycznych. To wspaniale, ze wpisałeś w google "Czy Bóg stworzył zło" i podałes mi link do filmiku (wolę jednak te tekstowe z Frondy, bo mozna sie lepiej pośmiać). Nie trudź się juz jednak- na to pytanie próbowali odpowiadać najwybitniejsi teologowie i zawsze kończyło sie tak samo...;)
Nie wpisałem, kolejny raz jesteś ignorantem. Ten filmik widziałem z miesiąc temu, oglądając inne zaciekawił mnie tytuł i sobie obejrzałem :) Ja nie muszę się trudzić, mam swoje zdanie o tym i nie obchodzi mnie, że ktoś ma inne. Niech sobie ma.
Jeśli ty uważasz, że możesz obrażać katolików to samo ja mogę powiedzieć o ateistach. Ciemna masa. I co, fajnie się czujesz?Bo mi to przyjemności nie sprawiło. Nie wszyscy ateiści są tacy jak wy, więc nie mogę tego napisać. Naprawdę nie znasz tej modlitwy?Tylko się ośmieszasz. Nie, nie tak.
Zło powstało za sprawą grzechu pierworodnego. Owszem, nie uznał. Dlaczego więc książka ta jest lekturą obowiązkową w seminarium?Ha, zapytaj księdza. Skąd wiesz, że była chora psychiczna?Znasz ją?Nie wiedziałam. Pochwal się.
Skoro ukrzyżowanie Jezusa jest przesadzone to i II wojna światowa jest mocno przesadzona, krucjaty są przesadzone, bitwa pod Grunwaldem a Azjaci wcale nie nabijali nieszczęśników na bambusowe pale tylko dusili rzemieniem. Skoro Imperium Rzymskie było największym na świecie, skoro było ich stać na prowadzenie ciągłych wojen i podbijanie "barbarzyńskich" plemion to nie sądzę, że nie było ich stać na "TRZY" gwoździe, którymi Jezus został przybity do krzyża. Twoja logika jest o dupę rozbić.
Żydzi byli bogaci a Jezus był wyjątkowy to dali na gwoździe. Też argument, nie podważycie go naukowo.