Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242172
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

W Bogu szukajcie oparcia

ocenił(a) film na 10

Boga nie musiał nikt stworzyć. Nie mógł nawet powstać. Bóg albo istnieje wiecznie albo nie istnieje, inna opcja jest niemożliwa.

użytkownik usunięty
Pancefaust

Więc dlaczego nie wydaje Ci się możliwe, że wszechświat bez jakiegokolwiek bóstwa, stworzyciela może istnieć od zawsze i w nim może rozwijać się życie?

ocenił(a) film na 10

Nie wydaje mi się to niemożliwe. Tyle że nie chce wierzyć mi się w to, ze rozwój cywilizacyjny nastąpił sam z siebie. Jeżeli my jesteśmy tworem innych istot, to w końcu musialy gdzieś być istoty które wyewoluowały z materii nieożywionej. I tak by się rozwinęły same?

ocenił(a) film na 8
Pancefaust

W tym wszechświecie wszystko jest tworem atomów, za wszelką cene unikających rozpadu

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

To nie wyczerpuje zagadnienia, które podjąłem w poprzednim komentarzu.

ocenił(a) film na 8
Pancefaust

Więc je wyczerpie, gotowy?

Skoro ty istniejesz znaczy że WSZYSTKO istnieje, w nieskończonych kombinacjach, podobnie jak NIC w ogóle nie istnieje

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

Dlaczego jedno ma wynikać z drugiego? Czemu moje istnienie ma być dowodem na istnienie wszystkiego w różnych kombinacjach?

ocenił(a) film na 8
Pancefaust

Wszystko jest względne, nie ma czegoś takiego jak dowód

ocenił(a) film na 8
Pancefaust

Nie ograniczajcie się do rozumienia wszystkiego przez pryzmat tych 4 wymiarów które macie przed sobą. Najbardziej nie dajcie się zwieść tzw. ''czasowi''. Jeśli chcecie ewoluować przestańcie dawać mądrzejszym i starszym od siebie robić z was idiotów, przestańcie im wierzyć, przestańcie ich czcić. C.h.u.j w Boga, c.h.u.j mu w oko

Andrewx51

A dlaczego? Z Bogiem jest wygodnie, bez Boga niekoniecznie. Przy tym istnieje ryzyko że prawda może być bardziej ch*jowa. Zakład Pascala dalej działa.

ocenił(a) film na 8
judeking

Ja wole być Bogiem