Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242195
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

katolicy, ateisci, demokraci tfu na was wszystkich. Katolicy do dzis nawet wlasne swieta obchodza w poganskich zwyczajach.Niszczac kiedys slady naszej kultury z czasow przed chrztu, mamiac historie uświęcając takich zdrajcow jak np. św Stanisław Kostka czy św. Wojciech ale musicie istniec bo wiekszosc ciemnoty utrzymuje swoja narodowosc z wiara,wiec dobre i to... a ateista jest tak samo jak chrzescijanin jest przeswiadczony ze pojmuje najwieksze pyt. ludzkosci i stwierdza"nie ma Boga", nie ma duszy, a metafizyka nie moze siegac setki milionow lat swietlnych stad. Do tego jeszcze demokraci ktorzy nawet prostakowi oddaliby wladze(np.Walesa)

ocenił(a) film na 8
shultz_2

a poza tym, wszyscy zdrowi w rodzinie?

juve_1987

Nie, mama ma raka

shultz_2

Trafne spostrzeżenia i jakże dziś aktualne, tylko ilu to zrozumie?
Pozdrawiam Kolegę sceptyka...

użytkownik usunięty
shultz_2

Idź złożyć ofiarę Światowidowi - tylko nie zapomnij szmatki do "zamawiania" chorób.

Świętowitowi niedouczeńcu a Ty idz malować pisanki, święć jajka, zapalaj znicze i chodź na groby przodków pamiętając że robiliśmy to my poganie, a w Twoich żyłach płynie krew nie żydowska jak Twojego mesjasza tylko tych których ziemie nawiedzili chrześcijanie przemocą i świętokractwem wprowadzając wiarę. Chrystianizacja na krnąbrnych słowianach skutecznie nie przebiegała dlatego większość świąt chrześcijanie sobie "zapożyczyli" na wieczność.

ocenił(a) film na 8
shultz_2

To prawda iż kościół chrześcijański ma więcej krwi na rękach niż wszystkie inne organizacje razem wzięte, i że dziś opiera się dalej na zakłamaniu i wykorzystywaniu ciemnego ludu ale nie zmienia to faktu, że film świetnie zrobiony i nie powinno się go oceniać przez pryzmat poglądów na różne wiary.

użytkownik usunięty
smithi09

Z tą krwią na rękach to zdrowo przesadziłeś - owszem ma, ale nie więcej niż inne religie - wyplenił np. celtyckie ofiary z ludzi.

ocenił(a) film na 8

Nie chcę się spierać na siłę bo bez wątpienia masz większą wiedzę niż ja jeżeli chodzi o religie ale mogę tylko podejrzewać iż celtyckie ofiary były częścią pewnego obrzędu tj. tradycji religijnej a mi raczej chodziło o to iż kościół chrześcijański mordował po to by się utrzymać przy "życiu" i nie zniknąć w natłoku innych religii.

shultz_2

Tylko hołota pisze "chołota"...

ocenił(a) film na 10
shultz_2

najlepsi są Ci którzy wszystko najlepiej wiedzą ;p

shultz_2

Gdyby nie Chrzescijanie świat wyglądałby dzisiaj inaczej. Przecież cała kultura europejska opiera się na (jakże długim) okresie średniowiecza.
Nie popieram twojego zdania.
Widzę równiez ,że ustrój demokratyczny tez ci nie odpowiada. Pewnie dla ciebie autorytetam jest Hitler i Stalin... brak mi słów.

użytkownik usunięty
shultz_2

napastowanie chrzescijanstwa i kosciola jest dziś "modną normą" wiec nie dziwie sie takiemu plytkiemu tematowi tutaj. nieprawdą jest ze najweicej krwi na rekach ma kosciol, to bzdura roku, chcialabym nadmienić, ze krucjaty krzyzowe byly przeprowadzane przez TEMPLARIUSZY POSZUKUJĄCYCH SWIETEGO GRAALA, pod przykrywką tylko Jezusa, a nie byli to Jego prawdziwi wyznawcy, templariusze jak wiemy z historii są jednym ze zrodel wspolneczesnej masonerii, a jesli chodzi o sw. Inkwizycje, to jest jedna dobra ksiazka na ten temat swietnego historyka, ktore pokazuje ile przeklaman jest w teoriach na temat terroru jaki wprowadzila inkwizycja, nie zapominajmy tez Polska byla kiedys nazywana "krajem bez stosow", bo wyroznialismy sie tym, ze nie palilismy na stosach na tle innych eurpejskich panstw szalejących w tym procederze.