Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242188
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

film trzeba zobaczyć,ale.. nie nadaje sie on dla dzieci.zdecydowanie. a u nas w parafii ksiądz b.gorąco zachęcał do obejrzenia go i tępił rodziców,którzy nie pozwalali na wyjazd do kina swoim pociechom (takowy był organizowany z parafii tej właśnie) dlatego też puścił im ten film w później szkole. potem były skargi. i niestety większośc księży jest w ten sposób zboczona,co zauważyłam już wcześniej i zauważam do dziś.

sabinaba

Racja, film na pewno nie jest dla dzieci. W bajkach czy filmach dla dzieci to jest inaczej pokazane i nie widzę powodu żeby gimnazjalistów katowac tym filmem. Jest bardzo dobrze zrobiony, ale zdecydowanie do obejrzenia od 18 roku życia. Jest bardzo krwawy i brutalny, sceny tortur krzyżowania mam wrażenie że umyślnie przeciągnięte.Każdy wie że krzyżowanie to nie było nic podniosłego, po prostu jest pokazane jak umiera człowiek a nie żaden Bóg, o to chyba w filmie chodziło żeby spojrzec na to z drugiej strony. Film jest naprawdę inny niż widzialam do tej pory, ale do tej pory nie lubię go oglądac bo uważam że jest zbyt krwawy i dosłowny. na szczęście nie spotkałam się z podejsciem księzy z moich parafii, że musisz obejrzec i koniec, sami zachęcali żeby nie brac dzieci bo to nie jest film dla nich.