tylko czemu ten film ma tak niską ocenę? spodziewałam się, że będzie miał przynajmniej cała 8... jestem przykro zaskoczona... dla mnie to arcydzieło.
Film jak każdy inny o Jezusie... Nic nowego, odkrywczego, dobrego. Przeciętniak i nic więcej. Różni się tylko ilością krwii.
Nic odkrywczego? "Pasja" została nakręcona na podstawie objawień bł. Anny Katarzyny Emmerich. Żadne inne filmy o Jezusie Chrystusie nie - są zwykłe, nudne, przeciętne i nie poruszają mojego serca tak jak takie filmy poruszać powinny. Cz te inne filmy też były bogate o fragmenty mistycznych wizji Sługi Bożej Anny Katarzyny Emmerich? "Pasja" jest najwierniejsza ewangelicznemu opisowi Męki Pańskiej pamiętając, że naprawdę było o wiele gorzej, ciężej...
Nie wspominając już o świetnym pomyśle, by aktorzy mówili w języku ojczystym Jezusa, aramejskim - nic nowego, odkrywczego?
Nie więcej krwi, tylko w końcu coś prawdziwego. Na pewno Chrystus i tak preżył jeszcze większe męki i cierpienia, żaden film nie odda tego bólu i konania.
To forum jest beznadziejne, dwa razy więcej tematów i wpisów o metafizyce i ateistach niż o samym filmie, jestem zażenowana. To jest FILMWEB i tu się rozmawia o filmach a nie demonstruje swoją wiarę albo pogaństwo.!
kochanie oprzytomnij troche i zrozum ze na ocene tego akurat filmu wiara/poganstwo ma bardzo duzy wplyw...