Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242179
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

genialny i przepiekny film

użytkownik usunięty

o genialnej i przepieknej osobie.

Najkrótsze i najbardziej celnie powiedziane.Brawo!.

ocenił(a) film na 10

tylko czemu ten film ma tak niską ocenę? spodziewałam się, że będzie miał przynajmniej cała 8... jestem przykro zaskoczona... dla mnie to arcydzieło.

ocenił(a) film na 10
flo_florka

jak-i-dla-mnie---10/10

użytkownik usunięty

Film jak każdy inny o Jezusie... Nic nowego, odkrywczego, dobrego. Przeciętniak i nic więcej. Różni się tylko ilością krwii.

ocenił(a) film na 10

Bzdura

ocenił(a) film na 10

Nic odkrywczego? "Pasja" została nakręcona na podstawie objawień bł. Anny Katarzyny Emmerich. Żadne inne filmy o Jezusie Chrystusie nie - są zwykłe, nudne, przeciętne i nie poruszają mojego serca tak jak takie filmy poruszać powinny. Cz te inne filmy też były bogate o fragmenty mistycznych wizji Sługi Bożej Anny Katarzyny Emmerich? "Pasja" jest najwierniejsza ewangelicznemu opisowi Męki Pańskiej pamiętając, że naprawdę było o wiele gorzej, ciężej...
Nie wspominając już o świetnym pomyśle, by aktorzy mówili w języku ojczystym Jezusa, aramejskim - nic nowego, odkrywczego?

Nie więcej krwi, tylko w końcu coś prawdziwego. Na pewno Chrystus i tak preżył jeszcze większe męki i cierpienia, żaden film nie odda tego bólu i konania.
To forum jest beznadziejne, dwa razy więcej tematów i wpisów o metafizyce i ateistach niż o samym filmie, jestem zażenowana. To jest FILMWEB i tu się rozmawia o filmach a nie demonstruje swoją wiarę albo pogaństwo.!

użytkownik usunięty
Jus_tynaa_a

kochanie oprzytomnij troche i zrozum ze na ocene tego akurat filmu wiara/poganstwo ma bardzo duzy wplyw...

Doprawdy?
A czyż to nie jest zbyt oczywiste, że każdemu wierzącemu film się spodoba (ew. nie)
a co do niewierzących to nie ma co mówić o podobaniu? tak jest już z filmami o Chrystusie.
Kto chce, ten ogląda, ale mimo wszystko każdy film zasługuje na obiektywną ocenę..