Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242195
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

jak tylko obejrzałam ten film, wiele lat temu, wiedziałam, że z jego autorem musi być coś nie
tak. no i się nie pomyliłam.

ocenił(a) film na 7
pani_marta

Nie rozumiem twojej wypowiedzi. Tak niestety było. Takie prawo i kary obowiązywały w tamtych czasach. Przynajmniej nie była to kolejna ugrzeczniona wersja.

nata1909

oczywiście, że nie była ugrzeczniona. to była wersja gore. prawie snuff. hm... tak, to są gatunki filmowe które najbardziej pasują do historii biblijnych. w sumie masz rację :)

ocenił(a) film na 7
pani_marta

Jakby nie patrzeć biblia (ST) to zbiór patologii - kazirodztwo, dzieciobójstwo i inne syfy (i oni to dzieciom czytają na religii :D) Nie no snuff to nie, bez przesady bo snuff to tortury i śmierć nagrane BEZ użycia efektów specjalnych, czysty real, ale chyba tu się ze sobą zgadzamy, że mało subtelny obraz ;P

nata1909

prawie snuff. niestety, dla mela, oficjalnie i na legalu snuffa nie mógł sobie nakręcić. podejrzewam, że bardzo nad tym ubolewał ;)

no mało subtelny, mało. ja tego nie kupuję. dla mnie kontekst historyczny i wielka chęć bycia wiernym realiom i prawdzie ("braveheart", "apocalypto" i "pasja" właśnie) to dla gibsona tylko pretekst do epatowania, w dużych ilościach i dłużyznach, mięsem, cierpieniem i posoką.

pozdrawiam

użytkownik usunięty
pani_marta

ale jak pokazują gołe cyce na ekranie to się wszyscy cieszą i nie są oburzeni...