Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242188
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja
ocenił(a) film na 9
czewrony

eeee...bo to jest film na podstawie Bibli?!:)

ocenił(a) film na 9
czewrony

zgadzam się przewidywalny...i fabuła jakaś taka, nie wiem w ogóle skąd ją wzięli ;)

ocenił(a) film na 8
pot3r

Dokładnie!

Podzielam opinię!
Nie mógł batman wlecieć z Robinem i wszystkich uratować w połowie filmu? Ta przeiwywalność... ! Okropne!!! :] :]

ocenił(a) film na 7
czewrony

Muszę przyznać że faktycznie jest niesamowicie wtórny. Mam wrażenie że wręcz zrzyna po całości z przynajmniej kilkunastu filmów które już kiedyś widziałem:). Spory minus:)

tc1987

Hej ludzie co z wami?Ok przewidywalny ale co wy byscie chcieli żeby Jezus no nie wiem...wyciągnął nagle broń i wszystkich po wystrzeliwał (sorry za przykład wiem ze do bani ale to pierwsze co mi przyszło do głowy) ?Ten film był na podstawie historii chrześcijan więc tam nic nie wolno było zmienić.Właśnie o to chodziło żeby pokazać mękę Jezusa...

ocenił(a) film na 9
angeeelka

pl.wikipedia.org/wiki/Ironia

angeeelka

Gratuluję.

ocenił(a) film na 9
angeeelka

facepalm...

ocenił(a) film na 4
czewrony

... i w dodatku całkowicie przegadany! A nadto: mało pasjonujący, w ogóle nie porywa (zdecydowanie nie urywa dupy) i przybija siermiężnym przesłaniem!
Bardziej wzruszyła mnie śmierć Optimusa Prime'a w animowanym Generation1.

RAPHACHOLIN

mnie tam bardziej piła 4 poruszyła, więcej mięcha można zobaczyć, tutaj prawie w ogóle tego nie było

5476

yyyy... :/

ocenił(a) film na 9
angeeelka

Dziewczyno, nie zauważyłaś, że część osób pisze tu z ironią? Odsyłam do słownika...

ocenił(a) film na 8
czewrony

skąd się biorą tacy idioci?

hedwiga

Nie mam pojęcia -.-

ocenił(a) film na 7
hedwiga

wejdź na link, który wcześniej podał "bezpiecznik"

ocenił(a) film na 8
zurek2332

Myślisz, że autor wątku użył ironii?

Jeśli faktycznie to i tak jest jest idiotą, bo po co mu ten wątek? Na inteligencję to nie zakrawa....

użytkownik usunięty
czewrony

Tekst miesiąca: powiedzieć, że ekranizacja fragmentu Biblii jest... przewidywalna :D Genialne w swojej głupocie :D

czewrony

... To nie jest film do oceniania, najważniejszego wydarzenia w dziejach ludzkości nie można oceniać, On umarł za ciebie i za mnie, za was wszystkich, za wasze grzechy i za moje, za to jak niektórzy myślą o Nim i tutaj te myśli przedstawiają. Zaraz napłynie na mnie stos przekleństw i ośmieszających odpowiedzi, ale ja pozostawiam wam to co napisałem do przemyślenia.

danielbyq

A jeśli ktoś nie wierzy w Boga ?

longi162

jak nie wierzy to tym bardziej nie powinien oceniać tego filmu.Danielbyq dobrze to wszystko ujął.

angeeelka

A czemu niewierzący nie może oceniać tego filmu ? Może oceniać jak najbardziej, pod kątem wartości ludzkich i pewnych idei.

longi162

No tak ale nie wyjeżdżać z tekstem że film był przewidywalny i nudny...

angeeelka

Chyba nie sądzisz, że założyciel tematu tak myśli ? Po prostu chciał mieć dobrą beke co mu się udało.

longi162

haha no nie wiem na tym świecie żyją różni ludzie ^^ xD

danielbyq

Powiedz to wyznawcom islamu, hinduizmu, buddyzmu... Niektórzy mogą tego tak nie odbierać, jak myślisz.

ocenił(a) film na 8
longi162

Dokładnie. To chyba nie było najważniejsze wydarzenie dla CAŁEJ ludzkości? Podejrzewam, że nawet nie dla zdecydowanej większości Polaków, mimo że uparcie w sondażach 95% naszych kochanych rodaków deklaruje się jako wierzących.... Polska to w końcu kraj KATOLICKI! :] :] Szkoda tylko, że "praktykujący" tak niezupełnie do końca... :)

danielbyq

Posłuchaj, ja bardzo lubię ten film, ale jego treść nie świadczy o jego wartości. Choćby film "Jezus z Nazaretu" Zefirellego opowiada o tym samym, a moim zdaniem zakrawa na kicz... Żeby było jasne: jestem katolikiem, i to dość agresywnym ;)

ocenił(a) film na 8
czewrony

hahaha, dobre xD

czewrony

A co, Jezus miał jednak zejść z krzyża? A może chciałbyś homoseksualny romans z Annaszem w roli głównej? Rany, myślałem, że już mnie nic nie zaskoczy w temacie absurdalności wypowiedzi na Filmwebie...

ocenił(a) film na 9
ponder

kolejny nierozumny...
Założyciel tematu chciał sprowokować, pośmiać się,
Zastosował absurd, być może ironię.
Oczywistością jest, że koleś nie miał na myśli tego, że fabuła powinna być inna, że Jezus powinien się zbuntować, czy coś...
Czemu ludzie są tacy... nie myślący logicznie...

rocketqueen

Wybacz, jeśli to była prowokacja, ale po paru godzinach przeglądania komentarzy do filmów naprawdę trudno jest odróżnić tych, którzy ironicznie udają idiotów od tych, którzy rzeczywiście są idiotami. Powinna być na to jakaś specjalna emotka czy coś ;P

ponder

Haha zgadzam się w 100% :)