Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242206
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

czy aby do człowiek zrozumiał czym była męka Chrystusa, na ekranie muszą sie wylać hektolitry krwi...?
osobiście uważam, że narzędziem w ukazywaniu cierpienia i poświęcenia Jezusa dla ludzkości( owo poświęcenie to już, w zależności od religijnych, poglądów sprawa dykusyjna) może być co innego niż przemoc i agresja, nauduzywana w tym filmie do tego stopnia iż momentami wprawiać może w niesmak czy zobojętnienie. Brutalność tego filmu byłaby uzasadniona gdyby coś do tego filmu wnosiła.

użytkownik usunięty
bulwa88

a dla mnie to pierwszy film Który ukazuje prAWDZIWĄ MĘKĘ Chrtstusa. a filmy o gwałcicielach nie mają w sobie niepotrzebnej przemocy? ja mimo wszystko będę bromić tego obrazu bo jest wspaniały. i wierzę że tak byłó na prawdę

użytkownik usunięty
bulwa88

a dla mnie to pierwszy film Który ukazuje prAWDZIWĄ MĘKĘ Chrtstusa. a filmy o gwałcicielach nie mają w sobie niepotrzebnej przemocy? ja mimo wszystko będę bromić tego obrazu bo jest wspaniały. i wierzę że tak byłó na prawdę

Szanuje Twoje zdanie. To co napisałam było wyłącznie moim pogladem. Każdy odbiera ten film inaczej. Nie bez znaczenia jest tu być może fakt, że jestem osobą niewierzącą i film ten nie wywołuje u mnie uczuć religijnych, które są w tym filmie rzeczą istotną, powiedziałabym nawet, że najistotniejszą.