Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242206
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

to straszne :/

użytkownik usunięty

No i co ja mam z tą 'biedną' PASJĄ zrobić:|...? Wczoraj postanowiłam dać jej 'drugą szansę', ale było jeszcze gorzej, niż jak oglądałam pierwszy raz. Zewsząd otaczający ma małai niewinną osóbkę kicz (OSTATNIA SCENA --) bez komentarza...). Tani symbolizm (a to gołąbek, a to inne takie ułatwiające-zrozumienie-tej-ni komu-przecież-nieznanej historii). Tendencyjność - wszystko czarno białe - kiedy postac pojawi sie na scenie juz niemalże po wyrazie twarzy widać, czy jest zła, czy dobra (no, tylko Piłat ma jakikolwiek odcień szarości, ale to wyjatek) [i odsyłam do recenzji Mossakowskiego z GAZETY, i jego słów, że ci, którzy biczowali Chrystusa, to banda rozradowanych sadystów (czy jakoś tak, nie pamietam, w każdym razie coś podobnego), eh, lepiej bym tego nie ujęła]. No i te moralizatorskie, ale maksymalnie banalne 'smaczki' Gibsona (przede wszystkim kruk wydziobujący oko - niepotrzebna masakra). Aha, jest jeden plus, ale nie dla filmu, tylko dla telewizji - NAPISY!!!. Tym optymistycznym akcentem zakończę swą wypowiedź.

ocenił(a) film na 9

kochanie to nie smaczki Gibsona .. kurk wydziobujący oko niepotrzebna masakra? wiesz co zanim będziesz dawać takie komentarze przeczytaj sobie biblie. Gibson wszystko po prostu sfilmował. Myślałaś że on sobie to wymyśił? Ostatnia scena jest kiczowata? Wiesz co naucz się patrzeć na niektóre rzeczy nie tylko dosłownie ... Ale mam nadzieje że keidyś zrozumiesz ten film pozdrwiam

SaD_AnGeL

elle Driver ten twój post jest żałosny. Nie wiem czy wynika to z twojej nieznajomości bibli czy czegoś tam, ale poprostu to co piszesz nie ma najmniejszego sensu i wykazuje twoją wszelaką niewiedzę na temat filmów i wogóle sensu wszystkiego... kurk wydziobujący oko niepotrzebna masakra? Nie wiem co o tym sądzić. "Ale mam nadzieje że kiedyś zrozumiesz ten film pozdrwiam "