PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10016719}

Pearl

2022
7,0 25 tys. ocen
7,0 10 1 24935
7,5 55 krytyków
Pearl
powrót do forum filmu Pearl

dno

ocenił(a) film na 1

co ludzie mają z tym filmem i w ogóle z "X"? bardzo słabe kino, fabuła że płakać się chce. Ze Mia świetna? Może, ale ja oglądam film, historię a nie jedną aktorkę. Może to camp ale na pewno nie porządny horror. Przypomina hype na Shyamalana lub Peela i ich koszmarne filmy. To samo był z ponoć genialnym Saint Maud a teraz cisza. O Titane też jakoś wszyscy zapomnieli. Dlaczego? bo to wszystko może i dobre filmy ale badziewne horrory.

dave_semafor

XD sram

ocenił(a) film na 9
hedlio

noo beka z typa

ocenił(a) film na 3
dave_semafor

dave_semafor, nie słychać już o tych filmach bo to są pseudoartystyczne wydmuszki, sztucznie promowane.

dave_semafor

moim zdaniem wrzucanie do jednego worka Ti Westa, Shaymalana i Peelego to akurat lekkie nieporozumienie, każdy z nich jest generalnie dobrym reżyserem mającym swój styl. Natomiast to że ich filmy nie każdemu się podobają i nieraz wywołują skraje reakcje to inna kwestia.

Dla mnie osobiście X to był jeden wielki ziew (i w przypadku Pearl będzie podobnie), Peelego kocham pierwszy film, ale dwa kolejne już mnie nie zachwyciły zupełnie, a Shaymalan z kolei jest mistrzem budowania klimatu i napięcia, choć zwykle rozczarowuje finałem.