PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31237}

Piątek trzynastego VI: Jason żyje

Jason Lives: Friday the 13th Part VI
1986
6,2 7,4 tys. ocen
6,2 10 1 7396
6,4 13 krytyków
Piątek trzynastego VI: Jason żyje
powrót do forum filmu Piątek trzynastego VI: Jason żyje

Ja kiedyś oglądałem inną wersje tego i było inne zakończenie. Skończyło się , że Jason zabił Tommego i ta jego dziewczyna właśnie spowodowała , że Jason utonął.

ocenił(a) film na 10
feliks5_1992

jest taka wersja leciala kilka razy na TVP1 poznow nocy bodajze w niedziele a o inej wersji ni wiem jesli jest inna toniech ktos napisze o czym byla ta inna

ocenił(a) film na 7
maglownik

Ja pamiętam, że Tommy wypłynął, Maggie skoczyła i po szarpaninie nakierowała wiertło silnika na szyję Jasona. Jasonem pokołysało i odpłynął bliżej dna ciągnięty przez kamień na łańcuchu, który Tommy wcześniej zarzucił mu na szyję. Maggie wyciąga Tommy'ego na brzeg i robi sztuczne oddychanie. Gdy usta-usta nie pomaga, naciska na jego klatkę piersiową i Tommy wypluwa wodę z gardła. Dzieci zgromadzone wokoło krzyczą, "Yea, alright" i klaszczą, pokazane jest jak nancy (ta mała dziewczynka co widziała Jasona) się uśmiecha. Tommy, patrząc na wodę, mówi: "Już po wszystkim. Jason wrócił do domu". Następuje cięcie ujęcie w planie pełnym na jezioro, cięcie, Jason zwisa na łańcuchu w wodzie i rozchyla prawą źrenicę.W tle straszący chrobot w wykonaniu jakiegoś instrumentu. Cięcie do czerni, napisy końcowe.