Piątek trzynastego

Friday the 13th
1980
6,4 29 tys. ocen
6,4 10 1 29230
5,7 22 krytyków
Piątek trzynastego
powrót do forum filmu Piątek trzynastego

2/10

ocenił(a) film na 2

Kolejny horror, który mnie nie przestraszył. W momentach zabijania wychowawców śmiałem
się, film ten jest przewidywalny i nie straszny. Jedyne co dobre w tym filmie to muzyka.
Czemu nie ma żadnego dobrego horroru, po którym bym się zesrał ze strachu ?

ocenił(a) film na 9
DomToretto

bo kupe robi sie w WC.pewnie masz od 15 do 20 lat dlatego nie lapiesz klimatu tego filmu

ocenił(a) film na 2
piatek13zombi

Może i nie łapie klimatu tego filmu, ale film jest osadzony w gatunku horror, gdzie gatunek ten powinien wzbudzać strach w widzu, a ten film mnie nie przestraszył. Ty chyba nie rozumiesz definicji horroru

ocenił(a) film na 9
DomToretto

mysle ze mylisz pojecie horror i horror ktory stal sie klasykiem gatunku z tego wzgledu ze film nakrecony w 1980 nie bedzie tak straszny w roku 2012 z tego wzgeldu ze kino i widz przechodzi ewolucje . Pomysl czy horror z 1954 jest straszny nie wrecz jest komediom w 2012 ale w 54 robil ogromne wrazenie tak samo jest z piatkiem 13 nic nie bedzie niewiadomo jak straszne 32 lata po premierze !!!!!!

ocenił(a) film na 10
DomToretto

Żeby oceniać ten film trzeba się znać na horrorach;] Ty najwyraźniej się nie znasz;] Co również wynika z oceny jaką dałeś tu i w krzyku;) Nie tylko muzyka jest tu dobra(Muzyka jest doskonała), ale również ten klimat lat 80-tych. Film należący do klasyki kina i tak było, jest i będzie... Idź sobie jakąś "Piłę" oglądaj:P

ocenił(a) film na 2
AlbertWesker

piła to dla mnie też nie horror i może nie czuję tego klimatu w piątku , ale mnie horror ma przestraszyć. O krzyku mi w ogóle nie mów bo to też niezła komedia była.

ocenił(a) film na 10
DomToretto

No komedia która kiedyś straszyła tak że ludzie z kina uciekali;) Teraz to nie znajdziesz horroru który cię przestraszy, bo w tych czasach takiego nie ma, no chyba że ktoś cię w realu przestraszy:)

ocenił(a) film na 2
AlbertWesker

w sumie racja, najwyżej w rankingu z horrorów jest Lśnienie, a on dla mnie też nie jest horrorem. Przykładem na to, że dzisiejsze horrory nie straszą jest Ludzka Stonoga :D

ocenił(a) film na 10
DomToretto

Lśnienie najwyżej....nie mam pojęcia czemu, nawet Psychoza z 1960 jest lepsza:)

ocenił(a) film na 10
DomToretto

Lśnienie najwyżej....nie mam pojęcia czemu, nawet Psychoza z 1960 jest lepsza:)

ocenił(a) film na 2
AlbertWesker

psychoza to coś na styl stonogi ?

ocenił(a) film na 6
DomToretto

W roku 2012 film zatytułowany ''Piątek 13'' trzeba przyjąć z przymrużeniem oka.Ludzie...... ten film ma 32 lata .To jeden z pierwszych horrorów z odłamu nazywanego ''Slasherem'' .Dziś robią to już całkiem inaczej więc nie oceniajmy go tak krytycznie i bezmyślnie bo to KANON,KLASYK i IKONA w jednym. 6/10

ocenił(a) film na 9
cebul_297

Mój ulubiony horror. Oglądałem go po 100 razy. Ten klimat ta muzyka. teraz już takich nie robią. Kiedyś się tego filmu bałem ale teraz i tak go oglądam pomimo tego że w ogóle się go nie boję. Jest w nim po prostu coś takiego co mnie przyciąga. Po za tym ja tą historię też postrzegam trochę inaczej. Bardziej jak dramat. Ta smutna historia z Jasonem odrzuconym przez wszystkich oprócz matki którą w końcu w tragiczny sposób stracił. A potem w 2 się zaczyna. Ale moim zdaniem seria piątków 13 powinna się skończyć na części 4 ponieważ nazywa się final chapter a po za tym Jason tam ginie. No ale niestety zrobili następne. Za tą część daje 9/10