Cena moim zdaniem jest zdecydowanie za duża.W Media Markcie jest za 39zł.Czemu najgorsza część jest tak droga?
Pozostałe część są w granicach 23zł.
Piątek 13-go jest dosyć drogi inne filmu z tamtych czasów są od 10 do 20zł.
Nie wiem czy ją kupić zwłaszcza że w cz.2 są najlepsze sceny z jedynki.
Chociaż jak za czoło się kolekcjonować to chyba wszystkie część?
Na razie mam od 2 do 7 i Remake.
W moim Media Markt jedynka jest za 30 zł, a pozostałe części od 2 do 8 są po 20 zł. Pod koniec roku była akcja 20% zniżki na DVD i CD, więc wychodziło 24 zł za jedynkę i 16 zł za kolejne. A to już bardzo rozsądna cena - ja zrobiłem większe zakupy i jestem zadowolony. Dodam, że jedynka to wydanie dwu-płytowe z masą ciekawych dodatków, więc ma prawo kosztować nieco więcej.
"inne filmu z tamtych czasów są od 10 do 20zł." - Chyba żartujesz.
Dużo? 30 zeta to akurat normalna cena za tego typu klasyki, jak jest niższa, to już jest cud, tym bardziej, że są wszelkie maści dodatki itede. Co innego np. w przypadku "Amerykańskiego wilkołaka w Londynie", który zawiera tylko sam film i w moim Media Markt kosztował 4 dychy. Tradycyjnie trzeba będzie poczekać rok albo dwa na wydanie z dodatkami, jeśli takowe w ogóle wyjdzie. Ten i wiele innych klasyków chodzą w granicach 35-50 zeta, więc w przypadku "Piątku 13-go" nie ma na co narzekać.
Piątki są w bardzo dobrej cenie. Twierdzę jedynie, że cena 10-20 zł za takie klasyki to nie jest reguła. Często bowiem trzeba dać 30-40 zł. Faktycznie, ja poluję na różnego rodzaju okazje i większość tytułów kupiłem w cenie nie wyższej niż 20 zł, ale tylko dlatego, że za tym biegałem. Przykładowo filmy, do których jest seguel ("Mucha", "Pogromcy duchów", "Człowiek Widmo") były w promocji dwa w cenie jednego razem zafoliowane. Zatem gdy jeden film kosztował 30 zł, w przypadku zakupu obydwu wychodziło już po 15 zł, a jak kupowałem z 20% rabatem w Media Markt to 12 zł. Tak więc kupowałem tanio, bo się starałem tak kupować, a nie dlatego, że standardowa cena była 12 zł.
,,inne filmu z tamtych czasów są od 10 do 20zł." - Chyba żartujesz"-Koszmar z ulicy wiązów jest za 15zł i jeśli kupisz dwie płyty to trzecia jest za darmo więc wychodzi 10zł za film.W przypadku Wysłanika piekieł jest tak samo oraz Teksańskiej masakry piłą mechaniczną.
A w przypadku Aliena i Predatora cena wynosi 32zł.
Warto, pierwsza i zarazem jedna z najlepszych części Piątku co prawda jeszcze bez Jasona ale Pamela też daje rade.
Mi się poszczęściło i kilka lat temu nabyłem tą część za jakieś 10-20zł co prawda w plastikowo kartonowym opakowaniu ale z dodatkami i licencją na wypożyczanie.
A jak chcesz mieć serię bez jedynki? Zwłaszcza, że dodatki najważniejsze są w jedynce, bo to w niej są pomysły. Ja mam (na razie) części od 1 do 7 i nie narzekam.
A skoro już jesteśmy na temacie czy warto kupić.Czy warto kupić wszystkie części Piątku 13-go Nie widziałem cz.8 i cz.9 Jason idzie do piekła.Więc warto kupić cz.9,Jason X,Freddy vs Jason?
To zależy od indywidualnego gustu. Dla mnie klimat lat 80-tych to mocny argument. Poza tym mając części 1-7 trochę brakuje mi tej 8, zwłaszcza, że jest podobnie wydana jak 7.