moze mi ktos to wytlumaczyc? czy jest on czlowiekiem? strzelaja do niego setki razy, topi sie w toksynach, plynie wplaw do Nowego Jorku, a w ostatniej czesci lata sobie w przestrzein kosmicznej a wczesniej rozrywa mu rece nogi itd... kim on jest? :/
siemka.ja tez to widzialem ,strzelaja do niego -zyje,urywa ludziom lby jednym ciosem,przeplywa do ny i na koncu zamienia sie w czlowieka??co to jest??
Jason to po prostu Obcy, jak się okazuje w 9 części filmu.. Beznadziejny pomysł scenarzysty, ale co zrobić..
JASON jest jak NEMESIS(RESIDENT EVIL )-tylko mniej(a raczej całkiem),nieinteligętny.
Nie mogę się z tobą zgodzić. Jason to to jeden najinteligentniejszych potworków. Nie wiem czy oglądałeś film, ale jason nie miał żadnych kłopotów z odnalezieniem ofiar, czy obsługiwaniem nowoczesnych sprzętów. Tylko coś wziął do ręki i już wiedział do czego to służy i jak może to wykorzystać :)))
JASON jest jak NEMESIS(RESIDENT EVIL )-tylko mniej(a raczej całkiem),nieinteligętny.
W filmach Friday the 13th 2-4 Jason jest człowiekiem, w drugiej nie ma nawet jakiejś niezwykłej siły, dopiero od trzeciej ją zyskał. W czwartej części Jasona pozbawił życia cios maczatą w głowę (właściwie to ciosy). Od Friday the 13th 6 do 8 Jest on żywym trupem ożywionym przez wyładowania elektryczne lub (jak w części 7) przez zdolności paranormalne dziewczyny. Część dziewiąta i dziesiąta odcina się jakby od swych ośmiu poprzedników (nie jest kontynuowana już ta sama fabuła, filmy łączy tylko postać Voorhees'a). W Jason X - jest wytłumaczone, że Jason ma niezwykłe zdolności przetrwania i nie można go zabić, w Jason Goes to Hell lepiej nie mówić:) W Freddy vs. Jason wydaje się, że ponownie jest on zombi.
NA MOIM BLOGU jest małe wyjaśnienie kim jest Jason choć w zasadzie nikt do końca tego nie wie...........