PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=144}

Piąty element

The Fifth Element
1997
7,4 311 tys. ocen
7,4 10 1 311100
6,8 53 krytyków
Piąty element
powrót do forum filmu Piąty element

Arcydzieło kina s/f

ocenił(a) film na 10

Niezapomniany klimat, wspaniała muzyka, znakomita obsada szczególnie jak zwykle rewelacyjny w roli maniaka Gary Oldman, prawdziwa perełka kina s-f i absolutna czołówka. Wspaniała wizja przyszłości w lekko krzywym zwierciadle oraz bez zbednego efekciarstwa.

ocenił(a) film na 10
utaah

szkoda, że zabrako Reno, ale zgadzam się w 100%

użytkownik usunięty
utaah

Nie wiem jak to możliwe, ale oglądałem go kilka lat temu i praktycznie nie pamiętam o co tam chodziło. Nie pamiętam nawet dlaczego zrobił na mnie dość kiepskie wrażenie. Będę musiał jeszcze raz obejrzeć, w końcu skoro jest tyle pozytywnych opinii to nie może być kiepski.

użytkownik usunięty
utaah

Sam bym tego lepiej nie ujął :) Podpisuje się pod tym co napisał autor tematu, ale mimo to oceniam go "tylko" na 8.5/10. Jak dla mnie arcydzieło filmów s-f powinno być trochę poważniejsze.

utaah

Właśnie ogladam...n-ty raz - Arcydzieło - brak słow. Za każdym razem, ten film mnie zachwyca. Wszystkim !!

ocenił(a) film na 10
dewille

W tej chwili śmiało można powiedzieć że to już jeden z klasyków gatunku,zajefajnyfilm.

ocenił(a) film na 10
utaah

..........Zgadzam się w 100 %. NIESAMOWITY !....................

utaah

Film- arcydzieło pod każdym względem!!! Po prostu super!

ocenił(a) film na 9
utaah

Tak - superowy film ,perelka dla milosnikow dobrego S/F,ogladalem go ze 30
razy i ciagle do niego wracam teraz ciezko o film w tym klimacie a technika
poszla tak daleko od czasu "piatego" szkoda ze teraz kreca mase rozbieranek
zamiast ambitnego kina rozrywki, pozdro

ocenił(a) film na 8
utaah

No i genialny fragment występu divy. Chyba najlepszy motyw muzyczny w historii. :D

ocenił(a) film na 10
cycgan

To również jest mój ulubiony fragment. Byłam na tym filmie z kolegą z pracy. Oboje mieliśmy łzy w oczach.....

angel_falls

ja też uwielbiam ten film być może z powodu sentymentu do fantastycznych filmów lat 90, mam wrażenie że teraz już takich nie ma, skupiają się obecnie na efektach, kiedyś było więcej fabuły niż obrazków