PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=144}

Piąty element

The Fifth Element
1997
7,4 311 tys. ocen
7,4 10 1 311100
6,8 53 krytyków
Piąty element
powrót do forum filmu Piąty element

Ale nie wiem co tu robi ten idiota Chris Tucker, kretyn popsuł mi cały film, on nie jest w ogóle śmieszny, on jest żałosny!

ocenił(a) film na 9
0wner2

Przesadzasz. Gdyby to miał być poważny film s-f/akcji to nie byłoby też komicznego wyglądu Oldmana, jego "przytulanki" a'la mini słoń, bandy kosmitów/wojowników....a Tucker po co? Moim zdaniem świetna rola, świetnie zagrana i jak najbardziej pasująca do tego całego kiczu...kiczu, który jednocześnie jest świetną rozrywką i wciągającym filmem bo takim miał być:)
9/10

Pozdr.

ocenił(a) film na 7
Robson_77

za co Mila Jovovich dostała złotą malinę?
wg mnie świetna rola, te wszytkie nagrody amerykańskie to jakieś gówna, oscary (w szczególności) maliny i inne

Robson_77

Mnie bardzo podobał się Gary Oldman, jego przytulanka i cały ten klimat kiczu, bardzo lubię takie humorystyczne zagrywki, ale Chris Tucker nie był zabawny, tylko irytujący! Zwłaszcza ten jego głos, przecież tego się nie da słuchać!

ocenił(a) film na 8
0wner2

Mnie nie przeszkadzał. Wręcz przeciwnie. Nieźle świrował. Ogólnie film fajny i przynajmniej śmieszny, nie takie typowe science-fiction.

assa_fw

Zgadzam się, mnie również Tucker ubawił. Poza tym-może jego rola miała skłonić odbiorcę do niezobowiązującej refleksji nad popkulturą? Bo w końcu Ruby Rhod był takowej "wzorowym reprezentantem" :D Nie że dorabiam ideologię, pewnie tylko mnie naszły takie dziwaczne myśli.