Miałem założyć osobny temat, ale nie będę się powielał. Film jest w swojej konwencji genialny, idealny. Właściwie, poza konwencją, stylem, ujęciem tematu, czy jak to kto nazwie (a to już kwestia gustu), to nie się do czego przyczepić. Doskonały scenariusz, doskonała obsada, reżyseria, zdięcia. Muzyka dopasowana idealnie. Elementy komediowe i akcji grają ze sobą idealnie. Po prostu, tak jak Leelu - PERFECT. Nie wyobrażam sobie w ogóle innych aktorów w tym filmie. Zaś Tucker wymiata. Zwala z nóg.
Oglądałem ten film chyba już ze 20 razy i właśnie obejrzałem na Polsacie. Mówię sobie przed filmem: eee tam, przecież oglądałem to obejrzę "Attyla", skończyłem ten przeciętny film (część 1, jaby nie mogli w całości puścić) i przełączam na "Piąty element", no i poraz któryśdziesiątkrotny wciągnął mnie na maxa.
Myślę sobie dziewiątka pewna, ale po przemyśleniu dalem 10, no bo jak inaczej, jeżeli oglądam film n-ty raz i non stop jest dla mnie genialny. I pozostaje mi tylko ubolewać, że jakieś pierdoły są notowane wyżej niż to dzieło. Pozdrawiam.
Mi do 20 razy jeszcze sporo zostało. Być może kiedyś skuszę się na 10 :-) Pozdrawiam.
Podpisuję się rękoma i nogami, nigdy, nigdy się nie nudzi. Też go teraz obejrzałam w Polsacie po raz n-ty i ...na drugi dzień powtórkę, nie wiem co w nim jest, po prostu wszystko doskonałe. Nie zmieniłabym nic, idealna obsada, muzyka, równolegle ukazywane wątki, które są idealnie skoordynowane, niebanalna historia. Byłam nim zachwycona, gdy pierwszy raz ukazał się w tv i po tylu latach nadal jestem.
mam to samo...już sama nie wiem ile razy oglądałam, zawsze robię to z przyjemnością:]
Ja również obejrzałem sobie ostatnio ponownie, w sumie przez przypadek i to jeszcze w TV i podniosłem ocenę;p Ten film ma w sobie coś ponadczasowego:)
U mnie w domu leci na DVD minimum raz na 2 tygodnie...
I także jeszcze mi się nie znudził.
Oldman+Beson=ARCYDZIELO
Do tego najlepsza rola Tuckera, Jovovich tez stworzyla bardzo dobra postac, muzyka, zdjecia, efekty specjalne
Pozostaje tylko ogladac, smiac sie i bic brawo ;)