PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=144}

Piąty element

The Fifth Element
1997
7,4 311 tys. ocen
7,4 10 1 311100
6,8 53 krytyków
Piąty element
powrót do forum filmu Piąty element
ocenił(a) film na 8
Marek_Antoniusz

nigdy się nie nudzi

ocenił(a) film na 10
Marek_Antoniusz

Miałem założyć osobny temat, ale nie będę się powielał. Film jest w swojej konwencji genialny, idealny. Właściwie, poza konwencją, stylem, ujęciem tematu, czy jak to kto nazwie (a to już kwestia gustu), to nie się do czego przyczepić. Doskonały scenariusz, doskonała obsada, reżyseria, zdięcia. Muzyka dopasowana idealnie. Elementy komediowe i akcji grają ze sobą idealnie. Po prostu, tak jak Leelu - PERFECT. Nie wyobrażam sobie w ogóle innych aktorów w tym filmie. Zaś Tucker wymiata. Zwala z nóg.
Oglądałem ten film chyba już ze 20 razy i właśnie obejrzałem na Polsacie. Mówię sobie przed filmem: eee tam, przecież oglądałem to obejrzę "Attyla", skończyłem ten przeciętny film (część 1, jaby nie mogli w całości puścić) i przełączam na "Piąty element", no i poraz któryśdziesiątkrotny wciągnął mnie na maxa.
Myślę sobie dziewiątka pewna, ale po przemyśleniu dalem 10, no bo jak inaczej, jeżeli oglądam film n-ty raz i non stop jest dla mnie genialny. I pozostaje mi tylko ubolewać, że jakieś pierdoły są notowane wyżej niż to dzieło. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
chemas

Mi do 20 razy jeszcze sporo zostało. Być może kiedyś skuszę się na 10 :-) Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
Marek_Antoniusz

A ja oglądałem pierwszy raz i powiem że dobry i chce go dalrj oglądać

ocenił(a) film na 10
chemas

Podpisuję się rękoma i nogami, nigdy, nigdy się nie nudzi. Też go teraz obejrzałam w Polsacie po raz n-ty i ...na drugi dzień powtórkę, nie wiem co w nim jest, po prostu wszystko doskonałe. Nie zmieniłabym nic, idealna obsada, muzyka, równolegle ukazywane wątki, które są idealnie skoordynowane, niebanalna historia. Byłam nim zachwycona, gdy pierwszy raz ukazał się w tv i po tylu latach nadal jestem.

ocenił(a) film na 9
Marek_Antoniusz

mam to samo...już sama nie wiem ile razy oglądałam, zawsze robię to z przyjemnością:]

Marek_Antoniusz

Ja również obejrzałem sobie ostatnio ponownie, w sumie przez przypadek i to jeszcze w TV i podniosłem ocenę;p Ten film ma w sobie coś ponadczasowego:)

Marek_Antoniusz

Dokładnie to samo zrobiłem, jeszcze raz obejrzę będzie 10/10
pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Njk87

U mnie w domu leci na DVD minimum raz na 2 tygodnie...
I także jeszcze mi się nie znudził.

wiolchuck

U mnie nie aż tak, ale też le bardzo często :)

Jeden z najlepszych filmów wszechczasów :)

ocenił(a) film na 10
Marek_Antoniusz

Z tego co widzę, możnaby założyć jakiś fanklub Piątego Elementu :)

ocenił(a) film na 9
chemas

Na razie mini fanklub sam sie stworzyl ;-)

ocenił(a) film na 10
Marek_Antoniusz

Nie da się ukryć :)

Marek_Antoniusz

9/10 , dobry scenariusz i przede wszystkim obsada aktorska.

ocenił(a) film na 8
akron

Oldman+Beson=ARCYDZIELO
Do tego najlepsza rola Tuckera, Jovovich tez stworzyla bardzo dobra postac, muzyka, zdjecia, efekty specjalne
Pozostaje tylko ogladac, smiac sie i bic brawo ;)

ocenił(a) film na 10
DaWidzio_2

Po prostu nie ma się do czego doczepić :)

ocenił(a) film na 8
chemas

Dokladnie ;)

ocenił(a) film na 8
Marek_Antoniusz

Dziś już się takich filmów nie robi. Ech były czasy ...