Hej, jak w temacie, zna ktoś filmy o tematyce podobnej do Triangle??
Super film i temat:-)
Dark Corners - moim zdaniem film nawet lepszy od Triangle ale strasznie niedoceniony. Jeżeli będziesz go oglądać to w skupieniu i zwracaj uwagę na wszystko. Tematyka podobna bo wizja piekła. Pozdrawiam.
O podobnej tematyce, czyli pętla czasowa?
Ostatnio oglądałem jeden taki film, nazywa się - Portal.
Niestety porównaniu do Triangle wypada wyjątkowo słabo.
Jeśli ktoś zna jeszcze jakieś filmy o podobnej tematyce - czytaj - pętli czasowej, trójkąta bermudzkiego i ogólnie rzeczy nie wyjaśnionych utrzymane w podobnych klimatach do Triangle, to także dolączam się do prośby, o podanie tytułów.
Po obejrzeniu filmu nasuwają mi się na myśl dwa tytuły:
- Memento z 2000 roku
oraz
- Lęk / Shrooms z 2006roku (o wiele gorszy!)
Jak coś jeszcze mi się przypomni to dopiszę :D
Szczerze mowiac to ja nie widze zadnego podobienstwa do Lęku ... ktory byl dla mnie w ogole jakimś nieporozumieniem :]
Do listy dopisałbym jeszcze:
Odwrócić przeznaczenie / The Air I Breathe z 2007roku.
Ja dorzucę od siebie The Jacket z Keirą Knightley i A. Brody'm ale nudnawy lekko, i Efekt Motyla. Nie do końca są tam pętle czasowe, ale próby zmienienia przyszłości. Zagubiona Autostrada może ma coś wspólnego z w.w ale nie jestem pewna nie rozumiem po prostu tego wiekopomnego dzieła:)
A Dzień Swistaka może tyż
pozdrawiam
Jak piszecie coś, co jest samym sednem fabuły jakiegoś filmu, to używajcie tego cholernego [SPOILERA]... :D
przecież to, co napisał ktoś w tym wątku (bez ostrzeżenia, ale nie odpiszę TAM, żeby nie zwracać na to uwagi) to jak zdradzić że Luke jest synem Vadera, a Imperium buduje drugą Gwiazdę Śmierci ...
Mam tak samo napisać kto straszy w Zejściu, czy Freddy `zginie` pod koniec nowej części albo czy ktoś w nowej Pile VII na koniec ucieknie spod ręki mordercy czy nie? To co "pewien ktoś" napisał to zdradzenie samego sedna tego filmu, który trzeba odkryć - w tym tkwi sedno zabawy z nim, prawda?
P.s. Jedyny film który kojarzy mi się z Triangle, to Jacket/Obłęd, ale to tylko lekkie skojarzenie. Nie przychodzą mi do głowy podobne motywy.
Pamiętajcie - używajcie [SPOILER] przed pisaniem nawet drobiazgów z fabuły filmów! ;D Peace !
A więc i ja dorzucę filmik od siebie.. oprócz filmu "Efekt Motyla" który jest według mnie mega kosą proponuję obejrzeć także film pt. "11:14" z Partickiem Swayze...
http://11.14.filmweb.pl/
A co mają 'Langoliery' do pętli czasowej? Tam jest mowa o wyrwie/uskoku w czasie, a nie o pętli. Od siebie dorzucę "Lost things".
O ile pamiętam jest tam mowa o dziurze czasowej, nie ma tam może pętli czasowej ale ogólnie jest związany z czasem więc oglądając "Triangle" od razu skojarzyły mi się "Langoliery", zlinczuj mnie za to:)
Czytam i czytam cały wątek od góry do dołu i się dziwie, że jeszcze nikt nie napisał o Cube 2. Aż do Twojego wpisu :)
Ale polecam zobaczyć całą trylogie CUBE, z tym że część 1 i 2 jest wporzo, a 3 już mocno średnia.
Prekursorem dla filmów CUBE był Sześcian z 1969 r. Również gorąco polecam ten film.
Na forum Sześcianu był link do YouTube, a sam film trwa ok. 56 min.