PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476220}

Piąty wymiar

Triangle
2009
6,4 28 tys. ocen
6,4 10 1 27687
5,3 7 krytyków
Piąty wymiar
powrót do forum filmu Piąty wymiar

Wreszcie jakaś ciekawa propozycja z preferowanego gatunku o przystępnej porze. Temat dla wszystkich zainteresowanych wspólnym seansem z komentowaniem. Filmu jeszcze nie oglądałem, więc chętnie się z nim zapoznam w dobrym towarzystwie.
Emisja dziś wieczorem o 20:00 na antenie Pulsu.

Valdoraptor23

http://www.filmweb.pl/film/Nawiedzona+Polska-2011-625535
a cóż ja znalazłem na drugiej stronie YouTube po wpisaniu asylum syfy polska XD :http://www.youtube.com/watch?v=0s0leVwNayM&hd=1

movies_2

Otrzymujesz odznakę Zasłużonego Badacza Jutubów! W życiu bym na coś takiego nie natrafił :D Nawiedzona Polska - przerażające Cenypaliwostwory, dzwoniące łańcuchami NFZjawy i finalny boss - krwiożercza Umowa Zlecenie xD

Valdoraptor23

Pewnie jest o Hiszpanach którzy mają dość pięknych widoków itd i chcą zobaczyć wschodnią Rosję, Czarnobyl, Rumunie, niestety nie stać ich na bilet. Więc jada na wakacje do Anglii, i tam próbują kupić bilet na wschód. Dziwnym zbiegiem okoliczności wszyscy pracownicy firm wycieczkowej są Polakami ( przypadkiem he he )... Hiszpanie przylatują do Polski, do Radomia czy Łodzi czy innego nom.... Bilet kosztował 10 zł, jednak Donald Tusk nagle podrożał Vat gdyż gdy dowiedział się ze do Polski ktoś przyjechał i nie Polak ani żyd ani nawet Madonna z Obamą wpadł na pomysł zapełnienia dziury. W swoim portfelu. Hiszpanie przez to zbankrutowali bo Vat wynosił ponad milion procent. Teraz Hiszpanie będą musieli się zmierzyć z nadciągająca falą Maczet z Krakowa w swoim dzikim gonie i ciągnącym się za nim smogiem.

movies_2

Zapomniałeś jeszcze o niedźwiedziach polarnych i Bestii z Opolszczyzny.

A propo niedźwiedzi, nie zapomnę jak kiedyś cała sala parsknęła śmiechem, kiedy w grudniu z typowo jesienno-letnią aurą na zajęciach z dzikich świniowatych oglądaliśmy film przyrodniczy o dzikach i chyba David Attenborough stwierdził, że zimy w Polsce są długie i ciężkie z temperaturami do -40 stopni :))

Valdoraptor23

Tak btw bestii i nawiedzonej Polski. W Kędzierzynie mieliśmy już grasującą pumę, UFO i hit, Łysą Mary - ducha dziewczynki na rowerze xD Polecam o tym poczytać, masakra, pamiętam jak cały eskapady chodziły do lasu żeby zrobić fotę albo usłyszeć przerażający dźwięk dzwoneczków :D
A filmu dzisiaj niestety nie oglądam, bo muszę pisać pracę, prokrastynacja znowu mnie dopadła, a to już ostatni dzwonek przecież :D

pringles

Oj to powodzenia ;) Wiem jak to jest. A o tych rewelacjach chętnie poszukam :)

pringles

http://www.youtube.com/watch?v=pGIvgnUuteU&hd=1
To tez jest ciekawe :)

movies_2

Druga cześć do tego filmu w tym roku xD
http://www.filmweb.pl/film/Haunted+Poland%3A+The+Origins-2014-653372

tiger31648

Ooooo "Origins", to chyba o Mieszku I będzie :D

Valdoraptor23

Witam, nastawiłem sobie budzik na 20 ( sobie drzemie ), zaczął dzwonić a moja pierwsza myśl: Odebranie świadectwa i picie ze znajomymi to był sen i teraz będę musiał to powtarzać XD?
To Heder a Victora pamiętasz.
Tak pamiętam, to ten wampir z Underworld :D
Już 8 minut leci a tu cisza?

movies_2

Piątek, ludzie mają życie a my nolajfimy przed tv ;D

Ciekawy... wstęp. I nie za wielu bohaterów, to plus.

Valdoraptor23

koniec roku, imprezy, alkohol leje się strumieniami, pewnie teraz moi znajomi z klasy, albo i cała klasa ( i pewnie nawet Wychowawczyni zaprosili a mnie nie XD ) jada do klubu.

No u nas tez nie ma bohaterów za dużo.

movies_2

"Podaj pozycję!"

- podwodna :D

movies_2

"How's it going?" - Jak się płynie? Ano, po wodzie, do przodu.

Valdoraptor23

Peryskop w górę, peryskop w dół, ster burta... podaj pozycje, gdzie wszyscy nie żyją?

movies_2

Powtórz, kto nie żyje??

Gary Oldman: EEEEVERYYYOOOONE!!!

movies_2

Ja jestem zmuszony słuchać dubbingu z Harry'ego Potera, a komputerowi zachciało się aktualizacji... :/

tiger31648

Która cześć HP leci? :)
Lepszy dubbing Harrego Pottera na dachu niż dubbing avengersów w ręce.

movies_2

Więzień Azkabanu.

movies_2

Więzień Azkabanu. Fakt dubbing HP jest znośny.

tiger31648

Czy zostałem ja i prezes :( ?
Gdyby to puls nagrywał te filmy to dwóch widzów zwróciło by pieniądze za film ( efekty np ) tylko parę złotych :(

movies_2

Reklama: "Rabat na wszystkie Komody!" :)) A na Łenczuki?

Btw, nie każdy kto ogląda, komentuje :P

Valdoraptor23

Dobry wieczór. Ja zerkam z ciekawości na ten film. Dałam mu czwórkę i ciekawi mnie czy faktycznie było tak źle;-)

Zoe_5

Też czwóreczka :D manipulujmy... prezesa, nikt inny tego nie przeczyta chyba że jutro na kacu :)

movies_2

Popieram ten pomysł:-) Manipulujmy!

Zoe_5

A witam, witam :) Na razie w porządku i sztorm wyglądał nieźle.

Valdoraptor23

:-) pamiętam, że początek nie był zły.

Valdoraptor23

Dobra po aktualizacjach i jakiś tam stream też znalazłem

tiger31648

http://kwejk.pl/obrazek/2083204/steam-sale.html

movies_2

Nie STEAM a STREAM xD.

tiger31648

Jakiś mockbuster XD?

Valdoraptor23

Ehh i teraz bym poszedł spać ale znając moje życie i fart możliwości otwarcia się na innych ludzi to w chwili zaśnięcia wszyscy filmwebowicze wejdą w ten temat i będziecie rozmawiać beze mnie i jeszcze się okaże ze któryś z nas to gwiazda polskiego filmu np Gajos i będzie musiał usunąć konto w ten sam dzień ale przez chwile będziecie z nim mogli rozmawiać.

Mikołaj zdrajca zdradził Pepsi, sprzedawczyk :(

movies_2

Wyśpisz się w sezonie ogórkowym :D Ale pesymizujesz. Pewnie przespałbyś wizytę Jima Wynorskiego i Paula Zillera szukających młodych talentów do swoich scenariuszy ;P

Valdoraptor23

Główna bohaterka przypomina mi trochę Izę Skorupko.

Valdoraptor23

Ma coś z niej.

Zoe_5

"Shhhh*t!" - "Boże!" :D

Valdoraptor23

Ups...:-D

Valdoraptor23

Statek ma nazwę po imieniu greckiego oszusta śmierci xD.

tiger31648

Nie, powiedzieli że od imienia boga wiatrów Eola, który był chyba ojcem Syzyfa, oszusta śmierci xD

Statek z 1932 ma na pokładzie zdjęcie siebie samego z 1932 - SHIPCEPCJA

Valdoraptor23

hehe shietsepcja, fajny by był mockbuster :) drugi raz użyłem tego słowa...

movies_2

Nie rozumiem Was? :-)

Zoe_5

Gonwocepcja :)

movies_2

Jeszcze bardziej nie rozumiem:-)

Valdoraptor23

Jak zwykle czegoś nie dosłyszę...

tiger31648

Powtórzyli dla Ciebie :D

Valdoraptor23

Na tym promie nie ma krwi.
To czyja to krew?

Statek żyje, zdradziłem zakończenie xd

movies_2

Ty su*o, powiedział ze go zastrzeliłaś! Leżał sobie taki martwy i nagle nam to powiedział ty su*o!

movies_2

Mam wrażenie że z pół godziny filmu minęło a już wszyscy nie żyją xD

Valdoraptor23

Proszę nie strzelaj mam syna.

No dobra, robimy interes. A czy syn pali, jest zdrowy?

Valdoraptor23

Nie chcę psuć zabawy, ale ten film jest fajny dopóki nie wyjdzie na jaw o co w nim chodzi.
No chyba, że dziś zmienię zdanie....