PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476220}

Piąty wymiar

Triangle
2009
6,4 28 tys. ocen
6,4 10 1 27687
5,3 7 krytyków
Piąty wymiar
powrót do forum filmu Piąty wymiar

SPOILER Moim zdaniem ona za każdym razem próbuje stać sie lepsza a że jej to nie wychodzi, to cały czas od nowa przeżywa to samo...Licząc na to że w końcu za którymś razem wszystko pójdzie po jej myśli i juz nigdy nie będzie musiała do tego wracać...Nie wiem czy moje rozumowanie jest w tym przypadku takie jak powinno ale innej opcji logicznej na wytłumaczenie tego filmu nie mam....;-) A co wy myślicie...? Czekam na komentarze.

ocenił(a) film na 6
markom65

Wlasnie skonczylem ogladac.. ciekawy film, choc zachowanie glownej bohaterki jest totalnie nielogiczne.. i jesli zakladac, ze nie jest oni w pelni zmyslow.. mozna wszytsko spiac do kupy i jakos wpasowac to w smierc syna? choc nie wiem.. :P w innych komentarzach mozna przeczytac, ze glowna postac jest w spiaczce, w stanie smierci klinicznej.. i jak najbardziej jest to jakies logiczne wyjasnienie, tylko czemu nie ma choc minimalnego nawiazania do tego w filmie?.. :P no coz, nie ma co. film konkretnie do myslenia

ocenił(a) film na 7
good.as.bread

no właśnie nie wspomniano o tym ani na moment żeby główna bohaterka była w śpiączce więc kompletnie ten pomysł jak dla mnie jest bezsensowny...

ocenił(a) film na 10
markom65

KONIEC filmu to początek historii a początek filmu to koniec!!! przyciemnione tło mroczna muzyka i taksówkarz który mówi że dziecka nie ma co ratować! wygląd na to że główna bohaterka jest w stanie śpiączki albo śmierci klinicznej!!! może tak wygląda piekło!
może ona pokutuje za grzechy które popełniła w życiu

ocenił(a) film na 7
sayanx

ciekawa teoria i na pewno do przyjęcia ;-) Muszę przyznać że jeszcze z żadnym filmem nie miał takiego problemu jak z tym żeby rozszyfrowac o co w tym wszystkim chodzi...

markom65

no cóż.... chętnie ci kilka zaproponuje :P

ocenił(a) film na 7
kasiaPi_2

tak,to fajnie-czekam na Twoje propozycje:-) Lubie filmy które dają do myślenia...

ocenił(a) film na 7
markom65

Oszukała śmierć i w ramach zapłaty zabija. Wiecie, jak Syzyf i kamień.

ocenił(a) film na 10
iacob

dokładnie bo była mowa w filmie o tym

ocenił(a) film na 6
markom65

Myśle że wszystko ma swój początek przy wypadku w którym zarówno ona jak i jej syn ponaszą śmierc. wszystko co nastepuje póżniej dzieje sie w innym wymiarze jej rzeczywistaości. Bohaterka za wszelkoą cene chce uratować swoje dziecko - syzyfowa praca. Jesli byłbym osobą wieżaca nazwał bym to swojego rodzaju piekłem. Mnie osobiści film zmusił do myślenia (ale tylko na chwile, bo po tym boli głowa ;)) co nastepuje po naszej śmierci, co dzieje sie z nasza świadomością.
Ogólnie niegłupi film wart obejżenia, szkoda że na film nie przeznaczono troche wiecej kasy i nie zrobiono porzadnych efektów specjalnych, przynajmniej obsada nie najgorsza