PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,6 207 tys. ocen
4,6 10 1 206549
2,7 61 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Książka jest o wiele lepsza. Przeczytałem najpierw książkę, potem poszedłem do kina na premierę. Zawiodłem się totalnie.

wiwior591

Poprostu rozumiem teraz czemu jestes przeciwna biciu dzieci. Twoj facet bije Cie naprawde mocno do siniakow. Nie tak ostre bicie dzieci mialam na mysli. Pamietam taki bol z dziecinstwa i jest on tak ogromny ze powinnas sie leczyc na masochizm. To zaburzenie psychiczne ktore sie leczy,wiesz? A jak ja w łózku dostalam pare klapsow to dla zabawy i sladu nawet nie bylo.

Wrrrrrr1234

Po co mam leczyć coś co sprawia mi niesamowitą przyjemność? Pokaż mi, gdzie to niby się leczy :P
jestem przeciwna ponieważ bicie dzieci daje więcej szkód niż pożytku.
Raczej nie można porównywać zabaw erotycznych z katowaniem dziecka, prawda?

wiwior591

taa, bo klaps po ktorym nie ma siniaka to katowanie xD Lubisz do krwiii niunia xD ? Czym najbardziej lubisz ? Kijem bejsbolowym po zebach xD ?

wiwior591

Mnie to podnieca jak mi sie wklada łopate w dupe xDale coz ...kazdy lubi co innego. Narka

Wrrrrrr1234

no, no, ale ciekawe zapędy :P Pozdrów tatusia.

Wrrrrr1234

Wiesz, kiedyś psa też się wychowywało tłukąc go. To, że coś stosowało się kiedyś, nie znaczy, że było dobre.

użytkownik usunięty
wiwior591

Chcialabym jeszcze zaznaczyc ze moja rodzina nie ma nic wspolntego z zadna patologia. Dziecka nie bije sie mocno, nie mozna krzywdzic niewinnej istoty jaka jest dziecko. Bije sie troche tak wychowawczo. To sie nazywa rodzicielstwo. Te cale bezstresowe wychowanie to glupota. Od zawsze kazdy rodzic wie ze jak wiezmiesz pasek to jest spokoj

nikt nie mówi o bezstresowym, poczytaj najnowsze badania jak bicie wpływa źle na dziecko

wiwior591

jakie badania? Szwedzkie czy Niemieckie? Wiedzialas ze oni tam 4-latki ucza masturbacjii w szkolach, przebieraja chlopcow za dziewczynki i nazywaja to nauka tolerancjii? Slyszalas o wychowaniu sexualnym? ja mam w dupie badania lewicowych psycholi.

Wrrrrr1234

Porozmawiaj z pierwszą z brzegu panią psycholog, może ci to wytłumaczy, mi się nie chce.

użytkownik usunięty
wiwior591

I nie ocenial tak pochopnie rodzicow. Masz jakies kolezanki ktore maja dzieci? napewno nie raz slyszalas ,, nie rob tak bo dostaniesz klapsa". To wychowanie.Dlatego przeraza mnie troche jak czytam co piszesz. Bo facet nie powinien wychowywac kobiety.Wszystko co obojgu sprawia przyjemnosc jest fajne naweet jesli lubicie jesc swoja kupe :D Ale ja poprostu balabym sie zeby facet nie przezucil na zycie tego co jest zabawa erotyczna. Lepiej uwazac z realizacja niektorych fantazjii. Jestem 1000 procent kobieta wyemancypowana i wierze w zwiazek oparty na partnerstwie . Nie dam soba rzadzic i tyle.Ja tez mam silny charakter. Ale narazie to nie mam nawet chlopaka:D

Mam dość sporo, ale nikt nigdy przy mnie nie groził swojemu dziecku :/
Zwierzęcia nie można uderzyć bo to źle wpływa, nie mówiąc już o tak niewinnej istocie jaką jest małe dziecko. Jeżeli rodzic nie radzi sobie z wychowaniem i stosuje sposoby siłowe, to niestety dziecko powinno być mu odebrane.