PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655761}

Pięćdziesiąt twarzy Greya

Fifty Shades of Grey
2015
4,5 204 tys. ocen
4,5 10 1 204421
2,7 58 krytyków
Pięćdziesiąt twarzy Greya
powrót do forum filmu Pięćdziesiąt twarzy Greya

Kogo typowalibyście jako odtwórców głównych ról? Kto mógłby zagrać role drugoplanowe?
Poniżej przedstawię moje typy:

Christian Grey – Matt Bomer

Anastasia Steele – Emmy Rossum

Kate Kavanagh – Blake Lively

Ethan Kavanagh – Matt Czuchry

Elliot Grey – Alex Pettyfer

Mia Grey – Lucy Hale

Grace Tralavney – Grey – Diane Lane

Carrick Grey – Pierce Brosnan

Jason Tylor – Jason Stratham

Gail Jones – Michelle Pfeiffer

Ray Steele – Dermot Murloney

Carla Adams – Julianna Margulies

Jose Rodriguez – Jay Hernandez

Elena Lincoln vel. Mrs. Robinson – Sharon Stone

Leila Williams – Jessica Stroup

DR Flynn – Colin Firth

Oczywiście, jak dla mnie to wymarzona obsada, choć sądzę, że raczej nie realna :(

daga_7

Zgodzę sie z Bromerem bo tez chciałabym zobaczyc go w tej roli ale wolałabym Ashley Green, w sumie nie wiem dlaczego tak mi jakoś pasuje do Ana.

daga_7

Niektóre z Twoich propozycji są idealne, daga! :D Szczególnie podoba mi się Colin jako terapeuta :D Ale masz rację, obsada jest nierealna, za dużo "gwiazd" na raz, budżet filmu na pewno by tego nie udźwignął.

ocenił(a) film na 4
Monochan

Cieszę się, że Ci się podoba :) Muszę przyznać, że nie wszystkie są moim pomysłem. O Colinie gdzieś słyszałam, czy zcytałam - już nie pamiętam gdzie...albo na Youtubie albo na którejś ze stron poświęconych Fifty Shades.
Już nie mogę się doczekać, kiedy ogłoszą obsadę :) Wydaje mi się, że producenci zaskoczą nas wyborem Christiana.

daga_7

Ale zaskoczą pozytywnie czy negatywnie, oto jest pytanie :D

ocenił(a) film na 4
Monochan

Pewnie na początku będziemy wieszać na nich psy, a po oglądnięciu filmu stwierdzimy, że to jest GREY! :)

daga_7

Wiadomo, stylizacja musi być odpowiednio mroczna ;d i pewnie kto by to nie był, w samym filmie na pewno i tak będzie wyglądał lepiej.

Monochan

Mi też pasuje Twoja wersja obsady, no może niekoniecznie emmy na anę, sharon na elenę i lucy na mię, ale reszta ok :) Na pewno film by mi pasował ;D
Mi też kate przypomina blake, alex elliota, jay jose, a o bomerze już nie wspominam, mm ;d

ocenił(a) film na 5
daga_7

Ian Somerhalder jako Grey. Reszta obojętna, byle nikt z Twilight.

ocenił(a) film na 4
Sathyriasiska

też byłby fajny :)

Sathyriasiska

A mnie się myśl że to będzie Bromer bardzo podoba. Nie znam tego aktora, tylko gdzieś tam sie przwijał, nie pomyślałabym o nim, ale wg mnie faktycznie pasuje idealnie. Ana ciągle powtarzała że to najpiękniejszy mężczyzna na świecie, ale opanowany i bardzo uprzejmy, Ian troche zbyt drapieżny, pomijając że wiekowo nie bardzo, ale jemu brakuje takiej elegancji, nie wiem, żeby popitalał w garniaku po biurze to jakoś tego nie widze :D

ocenił(a) film na 5
ocenił(a) film na 4
Sathyriasiska

jest na tym wzorowana wiec dlaczego nie ?

ocenił(a) film na 5
madziojanka

bo aktorzy grający w Twilight to nieutalentowane aktorskie pokraki

daga_7

A mi jakoś przy czytaniu jako Ana ciągle wpadała do głowy Zooey Dechanel. Wiem, że nie bardzo sie kojarzy a taką rolą, wiekowo też nie bardzo, ale troche niezdarna brunetka z za dużymi niebieskimi oczami...? Nie potrafie sobie wyobrazić twarzy inaczej :D

daga_7

Pomimo iż uwielbiam Matta Bomera, to jakoś nie widzę go w tej roli, uważam, że jest za mało męski (nie uważam że wcale nie jest męski, jest raczej bardzo uroczy i słodki, a nie zdystansowany i momentami zimny jaki wydaje się być Christian), prędzej Alexander Skarsgard (mój typ numer 1) lub Ian Somerhalder, a do roli Any strasznie mi pasuje Jennifer Lawrence. Wiem, wiem, większości się pewnie już przejadła, bo jest prawie wszędzie, lecz to nie ujmuje jej umiejętności aktorskich :) Lucy jako Mia - genialny pomysł, a Matt Czuchry, hmmm może wcale nie być złym Greyem :) tylko Julianna Margulies bardziej pasuje mi do roli Grace niż Diane Lane, reszta obsady - prawie że idealna :)

daga_7

Do roli Christiana typowałabym Ian'a Somerhaldera, bo on obrazował mi się podczas lektury. Do reszty - chyba mi to obojętne, byle nie ludzie ze Zmierzchu :|

paulinakopczynska

tylko i wylacznie Michael Fassbender. <3 choć trochę za stary, ale idealnie jak dla mnie nadaje się na takiego dominujacego typa :D

ocenił(a) film na 4
paulinakopczynska

Amen - tylko nie Zmierzch

użytkownik usunięty
daga_7

Bardzo, bardzo, baaaardzo bym chciała, żeby Grey'a zagrał Matt Bomer i żeby twórcy ekranizacji jej po prostu nie zepsuli! Liczę na intrygujący, ostry, zapadający w pamięć film...

ocenił(a) film na 7
daga_7

Jeżeli chodzi o panią R. wyobrażałam sobie ją właśnie jako Sharon Stone :P
Do roli Greya, pasuje mi bardzo Bomer .. ale nie wiem czy nie jest za stary (może lepszy byłby ktoś nieznany) ... i wtedy Alex Pettyfer nie pasuje do roli Elliota (bo on jest starszy od Christiana )... Do roli Any wybrałabym Alexis Bledel albo Leighton Meester, a do postaci Kate Kavanagh idealnie pasuje Blake Lively.... Generalnie większość Twoich typów mi też odpowiada :)

ocenił(a) film na 5
fffiona

Alexis Bledel jest dobra do roli Any a Matt Bomer jest dla mnie Greyem. Jest zjawiskowy ale pewnie nie zagra bo tak zawsze jest, że kiedy typują fani to wybierają kogoś innego. Gdyby ekranizacja była zrobiona na coś w stylu 9 i pół tygodnia albo Killing me softly z Fiennesem to film miałby dobry smak, trochę perwersji ale więcej emocji i uczuć i ok.
http://www.youtube.com/watch?v=c-TaYDqCML4

ocenił(a) film na 4
IKnowWhatYouAre

Fajny fan-made trailer. Dobrze wyglądają aktorzy,ale Alexis zawsze dla mnie będzie dziewczyną z "Kochanych Kłopotów"

ocenił(a) film na 7
daga_7

Heh faktycznie jak na nią patrzę to od razu na myśl przychodzi mi Rory :P

ocenił(a) film na 6
daga_7

M. Bomer spoko. A może Ed Westwick? ;]

ocenił(a) film na 4
nikamonik1991

Ed Westwick ma moim zdaniem idealną aparycję :) Świetny pomysł :)
Ale ja coraz bardziej przychylam się jednak do Alexa Skarsgarda

daga_7

zdecydowanie Matt tak wyobrazam sobie Christiana (moje zdjecie profilowe:)

ocenił(a) film na 5
jagoda_444

No co wy. Westwick? Grey miał szare oczy i był powalajaco piękny http://www.youtube.com/watch?v=PwzpwsDOtHk&feature=plcp

jagoda_444

Ja w roli Any widziałabym Emily Browning (wydaje mi się, że jej nazwisko nigdzie tu nie padło). Wiek pasuje, problemów z rozbieraniem się nie ma i jest ładniutka. Ogólnie ma taką niewinną urodę, ale potrafi wyglądać też seksownie: http://www.filmweb.pl/film/Sleeping+Beauty-2011-559539#picture-18 Co myślicie?
Proponowana przez wiele osób Alexis Bledel też by się nadała. Uważam, że Ana nie może być piękna w sposób oczywisty. To jest nieśmiała, pełna kompleksów szara myszka, która nie wierzy, że ktoś taki jak Grey się nią zainteresował a później pokochał. Jak niby Anastasię miałaby zagrać Mila Kunis albo Minka Kelly?
Jeśli chodzi o Greya, czytając książki wyobrażałam sobie Ryana Goslinga :) Ale to może takie skrzywienie, bo go po prostu uwielbiam. Pasowałby też Alexander Skarsgard, ale jest niestety za stary. Uważam, że kwestia wieku jest bardzo ważna i producenci powinni wziąć to pod uwagę i nie obsadzać aktorów o wiele starszych od książkowych bohaterów.

_sleeping_beauty_

"Uważam, że Ana nie może być piękna w sposób oczywisty. To jest nieśmiała, pełna kompleksów szara myszka, która nie wierzy, że ktoś taki jak Grey się nią zainteresował a później pokochał. Jak niby Anastasię miałaby zagrać Mila Kunis albo Minka Kelly?"
dokładnie! mam takie sam pogląd jak Ty ,po prostu nie rozumiem tych osób ,które uważają ,że wymienione wyżej aktorki mogłyby grać Ane
:)

ocenił(a) film na 7
_sleeping_beauty_

Koncze ksiazke a od samego poczatku Ryan Gosling mi sie widzi jako Grey i mysle ze strasznie by pasowal do tej roli, nawet lepiej niz Ian Somerhalder, dla mnie jakos nie pasuje na ta role a Matt Bomer nie bylby zly lecz wciaz licze na Goslinga :D

ocenił(a) film na 7
Anitqaaa

zgadzam się, Gosling ma w sobie to coś plus w końcu Christian Grey miał rudawo-blond refleksy we włosach, przynajmniej w książce! a przyjaciółka podała mi taką tutaj dziewczynę na Anę:
https://www.google.pl/search?um=1&hl=pl&tbo=d&biw=1366&bih=643&tbm=isch&oq=+Lynd sy+Fonseca&gs_l=img.3..0l5j0i24l5.107982.109917.0.110927.1.1.0.0.0.0.118.118.0j1 .1.0...0.0...1c.1j2.q5QdNwGV_Xo&q=Lyndsy%20Fonseca

daga_7

Ed Westwick według mnie byłby idealny do tej roli. Nie uznaję żadnego innego na to miejsce. Takie pierwsze skojarzenie.

ocenił(a) film na 4
daga_7

Typuję wyłącznie z wyglądu i tych, którzy byli brani pod uwagę.
Grey - Chris Pine lub Matt Bomer.
Alexa uwielbiam i chętnie bym go zobaczyła z Milą Kunis, ale moim zdaniem nie pasuje do tej roli.
Anastasia - Mila Kunis, Lyndsy Fonseca, Lucy Hale, Amanda Seyfried

Jak wybiorą zmierzchową obsadę, to nie obejrzę tego.

ocenił(a) film na 4
daga_7

błagam tylko nie: zmierzch, plotkara i denna czysta krew bo oszaleje!!!

kaczusia04

Amen.

daga_7

mysle, ze idealny w roli christiana bylby michael fassbender- sprawdzil sie w tematyce perwersyjnego seksu ("wstyd")

ocenił(a) film na 5
Gryzio

Matt Bromer <3 Koniecznie ;)
pani Robinson - Kim Cattrall albo Sharon Stone

ocenił(a) film na 3
Snorri

Christian Grey – Matt Bomer, Cillian Murphy albo Ian Somerhalder

daga_7

Dla mnie jedynym typem na Christiana Greya jest Gabriel Macht. Troche wiekowo nie teges, ale przeciez to sie wytnie ;)
Bromer jest taki wycackany i oklepany...

oghh

Też tak uważam, wydaje mi się również ,że Bomer jest zbyt grzeczny do tej roli :)

ocenił(a) film na 8
daga_7

Według mnie
Grey - Matt Boomer albo Ryan Gosling
Ana - tylko Alexis Bledel

Monika_2000

Gosling nie ;p ale Bomer TAAAK! i jeszcze ta stylizacja z białych kołnierzyków jak rozmawia przez telefon pasuje do niego jako prezesa <333

ocenił(a) film na 4
daga_7

Obejrzałam w tym tygodniu dwie pierwsze części Batmana w reżyserii Christophera Nolana i tak sobie myślę, że Pan Szary powinien mieć taki zblazowany i pokerowy wyraz twarzy jak Christian Bale.
Może wiek się nie zgadza, ale ta twarz...taka mroczna, tajemnicza i znudzona. To jest to.

daga_7

Dokładnie ! Czytając książkę od razu na myśl przyszedł mi Bale

daga_7

No tak, z jednej strony (i kiedy ma dłuższe włosy) mi też przypomina greya, ale w wersji szczęścliwej, moim zdaniem za mało mroczny i tajemniczy

daga_7

Grey - Aleksander Skarsgard , Ian Somerhalder, albo Chase Crawford ;)) Ja mam w głowie jeszcze Josepha Morgana , ale to już moje osobiste zboczenie ;)

Ryan Gosling ? O ludzie.... Lubię go naprawdę , ale kompletnie nie pasuje do tej roli. Jego dobrotliwa minka rozwaliłaby cały film :P BTW , mam nadzieję , że będzie lepszy niż książka - sama nie wiem czemu ją czytam . pzdr

daga_7

a może Henry Cavill jako Christian Grey?

shina1989

O tak ja jestem za Cavillem :) jest mniej cukierkowy jak Bomer, ale i tak obaj pasują do tej roli.

shina1989

Myślę, że to nienajgorszy pomysł ;D
w tej: http://splashpage.mtv.com/wp-content/uploads/2011/01/cavill.jpg (wersja happy) i w tej http://www.thedeadpoets.org/storage/Henry_cavill.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION= 1296419163559 stylizacji (pan prezes) jest OK