Piękny umysł

A Beautiful Mind
2001
8,3 514 tys. ocen
8,3 10 1 513863
7,3 60 krytyków
Piękny umysł
powrót do forum filmu Piękny umysł

5/10

ocenił(a) film na 5

Wieje nudą, jedynie poczatek jest zadowalajacy do czasu gdy okazuje sie ze koles jest chory.

ocenił(a) film na 1
wozniak_3

potwierdzam 5/10 , chociaż niby powinno mi się podobać, bo sam jestem matematykiem, ale NUDA, z podobnych filmów o wiele lepszy jest chociażby "Fenomen" z Travoltą

ocenił(a) film na 10
marcinFBI

Co!!!!????? 5/10? Moim zdaniem ten film wychodzi poza skalę...20/10. To jest arcydzieło. Film nie musi mieć wartkiej akcji by być pięknym. I za to właśnie kocham "Piękny umysł" . Nie ma pościgów, strzelaniny..a wciąga jak najlepszy kryminał. I można wzruszać się, płakać...Przepiekne

wozniak_3

heh... dla ciebie film jest dobry do czasu gdy okazuje sie, ze koles jest chory, a to jest wlasnie moment w ktorym widz zaczyna rozumiec o czym tak naprawde jest ten film, jaki jest jego sens i o co w nim chodzi

tak wiec skoro tak oceniasz "Piekny umysl" to najwyrazniej nie jest to film dla ciebie - ogladaj dalej filmy akcji o policjantach i gangsterach

____16

Widze że jesteś prawidziwym fanem filmów sensacyjnych;] Podobnie jak mój tata. Ogłądałam z nim film i cóż by tu powiedzieć. Zachwycał się podobnie jak ty do czasu aż nie okazało się, o chorobie głównego bohatera. Hehs .... A dla mnie był to film świetny !! I smutny zarazem ....
No cóż szkoda ze ci sie nie podobał...
Tak nawiasem mówiąc, ludzie nie powinni podawać, w recenzjach i opisach, o przypadłości naszego geniusza. To psuje całe odczucie filmu!!! Ja naszczęcie nie czytałam żadnych recenzji, i dlatego film zrobił na mnie takie dobre wrazenie.

wozniak_3

Heh, nie widzicie, że to tylko prowokacja, żeby ktoś poczuł się tak ważny, że ktoś odpowiada na jego temat, jesu ... :]

wozniak_3

Ejj ludzie co go tak najezdzacie wyrazil tylko swoją opinie i nie obrazil innych fanów filmu(co czesto sie zdarza na forach) a że mu sie nei podoba to juz jego osobista opinia trochę SZACUNKU ludzie

Marley

"Wieje nudą, jedynie poczatek jest zadowalajacy do czasu gdy okazuje sie ze koles jest chory."

A ja tylko czekałem żeby zobaczyć jak reżyserzy pokażą schizofrenię....